13. juuli õhtupoolikul laekus politseile teade, et Tartu vallas Tila külas on ühest majast leitud 68-aastase mehe surnukeha. Politsei- ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri pressiesindaja Kerly Peitel sõnas, et majas oli ka 55-aastane naine ja 57-aastane mees, kes päästjate saabudes olid teadvusel, kuid raskes seisundis ja vajasid meedikute abi. "Kahtlustatakse alkoholimürgitust," vahendab Lõuna prefektuur.

Abi vajavad isikud avastati tänu naabrile, kes ei olnud üleaedseid päev otsa näinud ning kahtlustades, et midagi võib lahti olla, teatas sellest nende sugulasele. Viimane tuli kohapeale, kuid ei pääsenud majja sisse. Päästjad avasid ukse ning kiirabi toimetas kaks abivajajat haiglasse.

14. juulil suri 57-aastane mees haiglas. Kohtuarstlikus ekspertiisis selgub, mis täpsemalt võis nende kahe mehe surma põhjustada. Ellu jäänud naisel tuvastati ülisuur joobeaste. Talumajast võttis politsei ekspertiisiks kaasa ühe alkoholipudeli, mis saadeti ekspertiisi selgitamaks selle päritolu ning millega täpsemalt tegu.

Viimastel andmetel on 55-aastane naine arestimajast kainenemast vabastatud ning politsei uurib temalt juhtunu täpsemaid tagamaid.

Tartu valla sotsiaalnõunik Jaana Puur kinnitas Delfile, et teda teavitati juhtunust täna hommikul. "Siin on käinud päästeamet ja politsei. Kaks inimest on surnud, üks on arestimajas. Aitame sugulasel korraldada matuseid."

Delfi lugeja sõnul oli majaelanikust naisterahvas invaliidist naine ning üks mees oli vähihaige. Kõik kolm inimest elasid koos ühes majas ning olid omavahel seotud: üks mees ja naine olid elukaaslased ning nendega elas sama katuse all ka naise vend. 

Politsei andmetel koguvad uurijad lisainfot, et täpsemaid asjaolusid teada saada ning seejärel otsustatakse ka menetluse alustamine.