"Täna kell 7.42 teatati, et Tartu vallas Kärevere külas põleb lahtise leegiga palkmaja. Kohale kiirustanud päästjad leidsid eest sisse kukkunud katusega maja, mille akendest ja ustest ulatusid välja leegid," teatas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Kohe leiti maja välisukse juurest hukkunud eakas 80ndates eluaastates naine.

Tulekahju kustutati kella kümneks. Põlengu täpne tekkepõhjus on selgitamisel. Praeguseks kogutud andmete põhjal külastas naist igal nädalal sotsiaaltöötaja ja omaksed, kes suitsuanduri töökorrasolekut kontrollisid ja tuleohutust silmas pidasid.

Kahjuks oli hukkunud naisel komme aeg-ajalt kütmise ajal häiret andma hakkavat suitsuandurit laest alla võtta.

Sel aastal on tules hukkunud 32 inimest. Eelmise aasta samal perioodil oli tulesurmasid 40. Külmaperioodi algusega, kui hakatakse rohkem kütma, lahtist tuld kasutama ja inimesed viibivad kodus, sagenevad traagiliste tagajärgedega elumajatulekahjud.

Õnnetuste ärahoidmiseks soovitab päästeamet olla kütmisel ja lahtise tule kasutamisel ettevaatlik ning mitte koormata üle elektrisüsteeme. Tuleb kontrollida, et suitsuandur oleks töökorras ja patarei vahetatud. Suitsuanduri kohustuslikuks muutumisest möödus 10 aastat. Tavalise suitsuanduri tööiga on samuti maksimaalselt 10 aastat. Seega oleks aeg vanad andurid kiiremas korras välja vahetada.

Jaga
Kommentaarid