Kuidas selline tüli näiliselt rahulikus Tartu linnas alguse sai? 

Üldiselt oligi asi rahulik, nagu ikka toimus ka erinevate laudkondade vahel vähemal või suuremal määral jutustamisi. Konkreetselt mingit provokatsiooni ei toimunud kummagi seltskonna poolt, aga ühel hetkel siis antud noormees muutus agressiivseks ja suunas selle agressiivsuse meie laudkonna suunas. Kuna mina olin tol hetkel kõige lähemal tõusin ka püsti ja seisin tema ja meie seltskonna vahele, ning üritasin teda inimese moodi sõnadega maha rahustada, aga siis juba toimus rünnak.

Mis su esimene mõte oli, kui kurjategija noa taskust välja tõmbas?

Esimene mõte ei olnud tegelikult seotud üldse noaga. Rünnak noaga algas minu jaoks varjatud kohast ja suhteliselt ootamatult, arvasin algul, et tegemist oli tavalise käelöögiga, kuna noormees mind otseselt noaga ähvardama ei tulnud. Lähtudes sellest teadmisest, reageerisin siiski nagu igas sarnases olukorras ja asusin rakendama enesekaitsevõtteid.

Pärast noaga rindkeresse pussitada saamist tekkis sul hiljem õhkrind. Sellest hoolimata suutsid sa märatseja maha suruda. Selliseid asju näeb üldiselt märulifilmides, mitte tavaelus. Kuidas sul see õnnestus? 

Kuna see löök toimus päris kiiresti ja ma ei suutnud seda täielikult ära kaitsta, siis tekkis selline hetkeline segadusmoment, mille käigus ründaja jätkas oma agressiooni teiste kohalviibijate suunas. Alguses ma ei saanud arugi, et ma oleksin vigastatud ja käitusin nii nagu ma õigeks pidasin ja viisin ründaja valuvõttega pikali. Eks adrenaliin tegi oma töö ja tuleb välja, et mu kaitseinstinkt on päris heal tasemel.

Millal saabus abi?

No turvatöötaja jõudis kohale päris kiiresti, suhteliselt kohe peale seda, kui ma olin ründaja enda kontrolli alla võtnud.

Kuidas tegutses edasi turvatöötaja?

Kuna mina hoidsin ründajat valuvõttes, siis üritas turvatöötaja kätte saada nuga, aga kuna antud isiku välulävi oli millegipärast ebanormaalselt kõrge, ei õnnestunud seda nuga kohe kätte saada.

Mida te edasi tegite, kui kurjategija nuga käest lahti ei lasknud?

Otsesõnu öeldes tõstsime ründajale tehtava valu taset. Turvatöötaja kasutas gaasi ja mina survestasin lisaks veel valupunkte. Lõpuks väänati nuga lihtsalt füüsilise jõuga mehe käest ära ja peale seda oli ohutu mees rauastada.

Kui kiiresti jõudis kohale politsei?

Kuna mul läks veel natuke aega, et üles otsida minu seltskonnas viibinud sõbrad ja üks nendest suunata kiirabi juurde, siis minu arvates läks neil ikka omajagu aega. Tol hetkel, kui kohale jõudsid esimesed politseinikud, olin mina juba avastanud oma vigastuse ja suundusin kiirabiauto poole.
Selline otsene kontakt eluohtliku olukorraga jättis kindlasti ka oma jälje. 

Mida sa soovitaksid inimestele, kes sellise hirmsa olukorraga silmitsi seisavad?

See jälje jätmine on kindlasti kahelt poolt vaadatav. Ühelt poolt kindlasti selline erakordne sündmus on hirmutav ja mõningas mõttes paneb järele mõtlema selle üle, et kes on need inimesed, kes istuvad sul kõrvallauas või isegi samas seltskonnas. Teisalt annab toimunu mulle isiklikult positiivse tagasiside just minu enda käitumisest ohtlikus olukorras. Varasemalt võisin ma ainult eeldada, mis juhtub siis kui midagi sarnast toimub, aga nüüd ma tean, et ma suudan jääda rahulikuks ja võtta vastu kiireid ja läbimõeldud otsuseid.

Lõuna prefektuurile teatati, et 3. mail tekkis Tartus Rüütli tänava meelelahutusasutuses külastajate vahel rüselus, mille tagajärjel ründas 25-aastane mees nelja meest. Kannatanud toimetati kiirabi poolt traumapunkti. Politsei pidas ründaja kahtlustatavana kinni.