Ida politseiprefektuur pöördus täna Ida regionaalse maanteeameti poole, et otsida koos lahendusi Lääne-Virumaal Tapa-Loobu maanteel liiklusturvalisuse parandamiseks, teatas prefektuur.

Nimetatud maanteel on viimaste aastate jooksul kasvanud raskete liiklusõnnetuste arv. Kui 2006. aastal ei toimunud Tapa-Loobu maanteel ühtegi inimkannatanutega liiklusõnnetust, siis käesoleval aastal on sel teelõigul saanud neljas liiklusõnnetuses viga 12 ja hukkunud viis inimest.

Viimane liiklusõnnetus, mis juhtus eelpoolnimetatud maanteel toimus käesoleva aasta 9. augustil, mil Kadrina vallas Tapa-Loobu maantee 18. kilomeetril sõitis sõiduauto Ford Mondeo teelt välja vastu elektriposti ja seejärel vastu puud. Õnnetuse hetkel autos viibinud neljast inimesest hukkus sündmuskohal 52aastane naine ning 15aastane poiss toimetati raskes seisundis Rakvere haiglasse ja seejärel Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, kus ta hiljem suri.

„Igapäevase liiklusjärelvalvealase töö kõrval teostame ka analüüsipõhist liiklusjärelvalvet, mille põhjal kavandame liiklusõnnetuste ärahoidmiseks ennetavaid meetmeid. Antud juhul püüame koostöös Ida regionaalse maanteeametiga põhjalikult analüüsida, kas tee tehnilised omadused või liikluskorraldus tervikuna võivad olla põhjuslikus seoses sel aastal Tapa-Loobu maanteel aset leidnud raskete liiklusõnnetustega,“ ütleb Ida Politseiprefektuuri korrakaitseosakonna ülemkomissar Tarmo Tammiste.

Virumaa politsei tuletab liiklejatele meelde, et liiklusõnnetuste ärahoidmiseks saavad nad ise kõige rohkem ära teha. Liikluseeskirjadest kinnipidamine ning teistest liiklejatest hoolimine vähendab liiklusohtlikusse situatsiooni sattumise võimalust. Samas ei tasu kunagi ülehinnata enda sõiduoskusi, auto tehnilisi võimalusi ning alati ei pea sõitma suurima lubatud kiirusega.