Päästeamet tuletab seoses alanud nädalavahetusega meelde, et kulupõletamine on keelatud. Samuti on keelatud lõket teha, kui tuule kiirus on suurem kui 1,5 meetrit sekundis, teatas päästeameti pressiesindaja.

Lõkke tegemiseks peab koht olema ümbritsetud mittesüttiva pinnasega nagu muld, liiv või savi.

Arvestama peab lõkkest lenduda võivate sädemetega. Tule tegemisel tuleb tagada ohutud vahemaad hooneteni ja metsani; lõket tohib teha hoonetest vähemalt 15 meetri kaugusel ja metsast vähemalt 30 meetri kaugusel.

Mitte mingil juhul ei tohi põlevat lõket jätta järelevalveta. Käeulatusse tuleb varuda esmased kustutusvahendid (nt: tulekustuti, ämber veega, kustutusluuad, märjad oksad). Lõkkease tuleb uuesti süttimise vältimiseks hoolikalt kustutada.

Oluline on jälgida, et lõkkest ei saaks alguse kulupõleng. Lõkke tegemisel tuleb veenduda, et tekkiv suits ei häiriks teisi inimesi ja liiklust.

Päästeteenistus ja keskkonnainskeptisoon jätkavad järelevalvet kulu põletamise keelust kinnipidamise ja lõkete tuleohutusnõuete täitmise üle. Kohalikud asutused korraldavad reide kinnitatud plaanide alusel.