Möödunud nädala teisipäeva õhtul kella 22 paiku äratas Võru linnas politseinike tähelepanu sõiduauto Volkswagen, mis tegi sirgetel linnatänavatel küllaltki kõverajoonelisi manöövreid. Sõiduki kontrollimisel selgus, et seda juhtinud 20-aastane Marek oli alkoholi tarvitanud. Veel enam, tal puudus mootorsõiduki juhtimisõigus ning autol oli läbimata korraline tehnoülevaatus. Politsei alustas Mareki suhtes väärteomenetlust, vahendas Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Vähem kui nädala möödudes, eile hommikul kella 8 paiku seisid Võru politseinikud taaskord silmitsi Marekiga, kes hoolimata juhtimisõiguse puudumisest ja varasemast karistusest oli otsustanud taas oma Volkswageniga Võru linnatänavatele naasta.

„Tegu on paadunud õigusrikkujaga, keda on varasemalt korduvalt nii väärteo- kui ka kriminaalkorras karistatud,“ ütles Võru politseijaoskonna ülemkonstaabel Varbo Maandi. „Olukorra teeb eriti tõsiseks see, et Marek on korduvalt purjuspäi autorooli istunud, lisaks pole ta üldse läbinud autojuhi koolitust,“ lisas ta.

Kuna varasemate rikkumiste eest määratud trahve ei ole Marek siiani tasunud, taotles prokurör talle kohtus sel korral alternatiivina karistuseks aresti. Kohus otsustas toimepandud rikkumised menetluses liita ning määrata Marek kuuks ajaks aresti.