Laupäeva õhtupoolikul anti häirekeskusele teada, et Tartu maanteel asuva kaupluse põrandal lamab kaks joobes meest. Turvatöötajad püüdsid meestega suhelda, nood aga muutusid seepeale agressiivseks, mistõttu kutsuti kohale ka politsei.

Politsei kirjeldab Facebooki-postituses, et korrakaitsjate saabudes otsustasid mehed jalgadele, mis ennist ei kandnud, nüüd kuuma tuld anda. Kesklinna politseijaoskonna korrakaitsjad järgnesid meestele, kes mööda Laulupeo tänavat liikusid.

Politseinikele sõitis vastu üks tumedates värvides sõiduauto, mille roolis oli 30. eluaastates mees. Nähes politseiniku näost, et olukord on pinev, peatas mees auto ja võttis politseiniku peale. Mõned meetrid eespool oli teine korrakaitsja, kes oli joobes meestel jalgsi kannul. Autoga sõideti meeste juurde ja tõkestati nende teekond.

Mehe kinnipidamise ning menetlustoimingute tuhinas ei olnud politseinikel mahti autojuhiga tutvust teha. Seega palub politsei sellel heal inimesel endast märku anda, et saaks mehel kätt suruda ja siirad tänusõnad edasi öelda.