Juhtum leidis aset 27.09. Tallinnas Meeliku tänaval, kui Ford Mondeot juhtinud mees tagurdas autoga tahtmatult otsa auto taga viibinud kassile, kes selle tagajärjel jäi vigastatult lebama auto tagumise ratta ette.

Mees tuli pärast kassile otsasõitu autost välja, nägi vigastatud kassi auto ratta ees ning läks seepeale autosse tagasi ja sõitis veelkord üle kassi, mille tagajärjel kass suri.

Kahtlustus esitati karistusseadustiku § 264 lg 1 p 2 ja 3 järgi looma suhtes lubamatu teo toimepanemises julmal viisil ja avalikus kohas. Kahtlustatav tunnistas ennast kuriteos süüdi.

Mees selgitas prokuratuuris, et tegeles tol päeval kolimisega ning pidi hakkama koos kolimisautoga sõitma uude elukohta. Auto juures kassi ta väidetavalt ei näinud. Tagurdamisehetkel tundis ta, et on millestki üle sõitnud, pidas auto kinni ning tuli autost välja ja nägi, et oli tagurdanud üle kassi.

Mees nägi, et kass elas veel, kuid ta pea oli lömastatud ning oli palju verd. Selle peale kahtlusalune ehmatas ning ei osanud enda sõnul muud teha, kui autosse istuda ja edasi sõita. Kui mees kassist mööda sõitis, siis ta küll nägi, et kass tee peal viskles, kuid ei suutnud seisma jääda, et kassi üles tõsta või tema seisundit täpsemalt hinnata, sest oli enda sõnul ehmunud.

Kahtlustatava sõnul on tal tööst tingitud depressioon ning ka see võis mõjutada tema käitumist. Samuti lisas mees, on ka ise kassi- ja koerapidaja ning armastab loomi ning tal on juhtunust siiralt kahju.

Arvestades, et mehel puuduvad varasemad kriminaalkaristused ning ta kahetses oma tegu, otsustas prokurör mehele määrata rahalise kohustuse. Riigituludesse peab ta tasuma 320 eurot ning hüvitama 72 euro ulatuses kriminaalmenetluse kulud.