Selle nädala kolmapäeval mõistis kohus mootorsõiduki joobes juhtimises süüdi 35-aastase Jevgeni. Politsei pidas Jevgeni juhitud sõiduauto Mercedes Benz kinni tänavu 20. juuli öösel kella ühe ajal Tallinnas Ehitajate tee ja Männiliiva tee ristmikul ja mõõtis juhil 1,5 promilli ületava alkoholijoobe, mistõttu alustati kriminaalmenetlust.

Kohus karistas Jevgenit kaheaastase tingimisi vangistusega, mida ei pöörata täitmisele, kui mees ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime uut kuritegu ja täidab kriminaalhooldaja kontrollnõudeid. Lisakohustusena ei tohi ta katseajal tarvitada alkoholi. Samuti konfiskeeris kohus varemgi joobes juhtimise eest karistatud Jevgenilt sõiduauto Mercedes Benz E270 ning võttis mehelt lisakaristusena üheks aastaks ja üheksaks kuuks mootorsõiduki juhtimise õiguse. Sundraha ja menetluskuludena peab ta riigile tasuma 580 eurot.

„Kui inimest on juba varem joobes juhtimise eest karistatud ja ta tabatakse uuesti purjuspäi roolist, siis on põhjendatud ka sõiduki kui kuriteo toimepanemise vahendi konfiskeerimine, et uute kuritegude toimepanemist takistada,“ märkis Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amur.

Tallinnas ja Harjumaal tänavu konfiskeeritud sõidukite hulgas on seitse BMW-d ja Mercedest, kuus Audit, viis Opelit, neli Volkswagent, kolm Mazdat, Hondat ja Fordi, kaks Nissanit, Peugeot’d, Volvot, Toyotat ja mopeedi ning üks Seat, Jaguar, Hyundai, Saab, Mitsubishi, Daewoo ja Citroën.

Joobes juhilt konfiskeeritud 2004. aasta Mercedes Benz