18. oktoobril ei allunud tallinna vanglas kaks vangi kambriukse avanud ametniku korraldusele ning püüdsid ametnikku tõugates kambrist väljuda.

Ametnik kasutas vangide tegevuse lõpetamiseks pisargaasi. Pärast seda allusid vangid korraldustele ning nad paigutati eraldatud kambritesse. Ametnik ei saanud vigastada.

19. oktoobril süütasid vangid kambris madratsi. Ametnikud juhtisid kambris olnud vangid ohutusse kohta ja kustutasid põlengu. Vahejuhtumis ei saanud keegi vigastada, vangla algatas kriminaalmenetluse.

Tartu vangla kriminaalhooldusaluste kohta laekus viis teadet kuriteokahtlusest. Üht hooldusalust kahtlustatakse varavastase kuriteo katses, üht varavastases kuriteos, üht varavastase kuriteo katses, varavastastes kuritegudes ja liikluskuriteos, üht varavastases ja liikluskuriteos ning süütamise katses, üht liikluskuriteos (välisriigis). Kohus mõistis ühe hooldusaluse liikluskuriteos süüdi.

Viru vanglas lõhkus vang 15. oktoobril kambri sisustust, solvas ametnikke ja ähvardas neid rünnata. Kui ametnikud lõhkumise tõkestamiseks kambrisse sisenesid, ei allunud vang korraldustele ja osutas füüsilist vastupanu. Vangi vastu kasutati jõudu ja talle pandi käerauad.

Vahejuhtumis ei saanud keegi vigastada. Vangi vastu alustati kriminaalmenetlus.