Prokurör Merike Lugna rääkis, et kannatanud naine pöördus ise hiljem haiglasse ja haiglas avastati tal kuulihaav. Kajar on aga tänaseni teadmata kadunud.

"Isikud, kes Kajari kaasa viisid, olid arvatavalt tumeda maasturiga," sõnas prokurör. Kinnivõtjaid oli tunnistaja sõnul vähemalt kaks. Nende auto number ei ole teada.

Prokuröri sõnul tugineb uurimine hetkel ainult kannatanud naise ütlustele. Kannatanu sõnul olid nad teel oma kodukohast Kesk-Eestist Tallinnasse sõprade juurde.

Ka Lääne prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Margus Sass kinnitas, et hetkel ei ole neil muud infot peale tunnistaja ütluste. Ta palus kõigil, kes juhtunud kohta midagi teavad, sellest politseile teada anda ning lubas, et kõiki vihjeid kontrollitakse.

Tunnistaja ütluste järgi ei saanud Kajar Paas röövi käigus vigastada. Sass märkis, et tegelikult ei ole täna isegi kinnitust sellele, et tulistamine toimus maanteel. Roolis olnud naisterahva arvates oli tegemist rahumeelse abipalve peale peatumisega ja peatumine polnud sunnitud.

Ajakirjanike küsimustele vastanud Sass kinnitas, et Kajar Paas ei ole kriminaalkorras karistatud. Hetkel ei kommenteerinud ta seda, kas tema suhtes võib olla algatatud mingi uurimine. "Lähtume sellest, et paberid on tal puhtad," lausus Sass. "Praegu ei saa väita, et keegi lähedastest oleks sellega seotud."

Ennetades küsimust, miks inimröövist teavitati avalikkust alles täna, ütles Sass, et politsei on tõsist tööd teinud, kontrollinud erinevaid versioon ja täna küsiti abi kodanikelt. "Me tegeleme tunnistaja ütluste kontrollimisega ja siit kuidagi ei kuma välja, et Tallinn-Tartu maantee oleks kuidagi ebaturvaline," lausus Sass.

Esialgse info kohaselt liikus ööl vastu 5. detsembrit Järvamaalt Tallinna suunas hõbedane sõiduauto Mercedes Benz.

Esialgsetel andmetel takistati südaöö paiku Ardu kandis maasturiga selle auto edasiliikumist ja toimus tulistamine.

Üks autos viibinutest jäeti vigastatuna sündmuskohale koos sõiduautoga maha ja teise võtsid ründajad endaga kaasa. Sõiduautos viibinud naine on praegu ravil haiglas, tema seisund ei ole eluohtlik. Kaasa võetud mehe asukoht on siiani teadmata.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks alustas politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvide alusel, mis käsitlevad vabaduse võtmist seadusliku aluseta ja tapmise katset. Eeluurimist juhib Lääne Ringkonnaprokuratuur.

Esialgselt väljastatud teatele lisas politsei täiendavalt, et neile teadaoleva info kohaselt leidis juhtum aset Tallinna-Tartu maantee 65. kilomeetri kandis.

Lääne prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talituse juht Margus Sass: „Politsei tegeleb selle juhtumiga täie tõsidusega ja töös on erinevad versioonid. Me ei saa meile teadaoleva info alusel välistada, et mees, kellelt vabadus võeti, võib olla seotud nendega, kes ta endaga kaasa viisid. Julgen kinnitada, et Tallinna-Tartu maanteel sõitmine on ohutu ja ei ole vaja karta, et kedagi juhuslikult rünnata võidakse.“

Politsei palub kõigil, kes nägid 5. detsembri öösel Ardu lähistel toimunut, sellest teada anda telefonil 513 5441 või e-postiga laane.vihje@politsei.ee . Vajadusel garanteerime tunnistajate anonüümsuse.