Vahe teiste nädalapäevadega pole sugugi väike. Kui esmaspäeviti ületati kiirust 2184 korral, siis teisele kohale platseerus kolmapäev kõigest 1376 trahviga, kirjutab Eesti Päevaleht.

Nädalavahetustel kulgeb aga liiklus Tallinna-Tartu maanteel argipäevadega võrreldes hoopis rahulikumalt: laupäevadel tehti 926, pühapäevadel 996 trahvi.

„Võib spekuleerida, et esmaspäevased sõidud on ehk ajakriitilisemad kui nädalavahetusele suundumine ning siis üritatakse kodust lahkumisega hilinemisel kaotatud aega maanteel tagasi võita,” ütles politsei liiklusmenetlustalituse juhi ülesandeid täitev ülemkonstaabel Jaan Pärenson ja lisas, et paikapidavate järelduste tegemiseks on ka kaamerate tööperiood olnud veel liiga lühike.

Statistika näitab, et suurem osa ehk ligi 1400 trahvi kirjutati esmaspäeviti välja juhtidele, kes sõitsid Tartust Tallinna poole.

Pärensoni sõnul võib eeldada, et esmaspäevane suurem Tallinna sõites kiiruse ületamine on seotud suurema liiklustihedusega: inimesed pöörduvad tagasi pealinna tööle.

Pea nelikümmend aastat bussijuhina töötanud ning ka Tallinna ja Tartu vahet sõitva Vellu Stoltseni sõnul ületavad liiklejad esmaspäeviti rohkem kiirust, sest pealinna sõitvad inimesed on oma tööleminekuks kuluva aja minuti pealt välja arvutanud.