Pühapäeval, 19. juunil rahustasid politseinikud liiklust Tallinn-Pärnu-Ikla maantee 118. kilomeetril. Kella 13 paiku märkasid nad lähenemas BMW-d, mis silmnähtavalt ületas teelõigul kehtivat kiirust. Mõõtmine näitas, et mehe kiirus küündis pea kaks korda üle lubatu ja politseinikud andsid sõidukile peatumismärguande. Sõidukit juhtis 29-aastane mees, kes oli kaine. Kihutaja ja tema sõiduk toimetati Pärnu politseijaoskonda ning tema suhtes alustati väärteomenetlust.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juhi Sander Peremehe sõnul saab sellise rikkumise taga olla vaid hoolimatus:

„Sellise kiirusega liiklemine kasvõi hetkeliselt on äärmiselt ohtlik. Nii kiiresti liikuv auto on kõigi jaoks ootamatu ning juhi võimalus ohtudele õigeaegselt reageerida on põhimõtteliselt olematu. Antud juhul on hea see, et keegi sellele juhile sõna otseses mõttes ette ei jäänud,“ ütles Peremees.

Kohus leidis, et mehe praegust rikkumist ja varasemaid kaht kehtivat kriminaalkaristust arvesse võttes, ei ole rahatrahvi määramine põhjendatud. Täna jõustus kohtuotsus, millega karistatakse teda tehtu eest 30 päevase arestiga ning lisaks võeti tema juhtimisõigus kuueks kuuks.

Peremehe sõnul jääb vaid loota, et juhtimisõiguse puudumine aitab mehel rooli istumist vältida, sest senised karistused ei ole tema käitumist ega mõttemaailma muutnud.

Mehel kaks kehtivat kriminaalkaristust ei ole seotud liiklusrikkumistega.