Politseipatrull pidas teisipäeval, 19. juuni hommikul Pärnumaal Saarde vallas Valga-Uulu maantee 91. kilomeetril kinni sõiduauto Mercedes Benz, mille roolis olnud 53-aastasel Silveril tuvastati joove, mis näeb ette kriminaalkaristust. Silverit on varem kriminaalkorras karistatud joobes juhtimise eest ühel korral, väärtegude eest mitmel korral.

Kohapeal kinnipeetud autojuht toimetati arestimajja ja eile, 20. juuni pärastlõunal toimunud kohtuistungil määrati talle karistuseks 1-aastane vangistus, mis pööratakse täitmisele, kui ta 2-aastase katseaja jooksul paneb toime uue kuriteo. Lisaks sellele võetakse kohtuotsuse jõustumisel kohtu all olnud mehelt juhtimisõigus üheks aastaks ja konfiskeeritakse talle kuulnud sõiduauto Mercedes Benz.

Prokuröri abi Allar Nisu ütles, et taolistel tõsistel juhtudel taotleb prokuratuur kohtult alati sõiduki konfiskeerimist. Et säästa kaasliiklejate elu ja tervist, tuleb seadusrikkujalt kuriteovahend ära võtta.

Politsei paneb seoses lähenevate pühadega jätkuvalt inimestele südamele, et nad ei istuks purjuspäi autorooli ega laseks seda teha ka kellelgi nendega ühes seltskonnas viibijatest. Antud juhtum on kahetsusväärne näide sellest, kuidas mõtlematult pandi ohtu nii enda kui ka teiste elu. Mehele määratud karm karistus võiks olla õpetuseks kõigile.