Süüdistuse järgi juhtis Arlis Tabasalus Harku teel eile enam kui 1,5 promillises joobes oma sõbrale kuuluvat Audit ning põhjustas sellega liiklusõnnetuse sõites tagant sisse Suzukile. Suzukis viibinud kolmest isikust ühele osutati esmaabi kohapeal ning kaks viidi kontrolliks haiglasse, kus neil tuvastati kergemaid vigastusi. Arlis ning Audis reisijana viibinud auto omanik viga ei saanud, teatas prokuratuur.

Kiirmenetluse korras mõisteti täna Harju maakohtus Arlisele karistuseks vangistus pikkusega 10 kuud, millest šokivangistusena tuleb koheselt ära kanda kaks kuud ning ülejäänud 8 kuud ei pöörata täitmisele kui ta ei pane kahe aasta pikkuse katseaja jooksul toime uut kuritegu.

Menetlust juhtinud ringkonnaprokurör Rainer Amuri sõnul näitas Arlis alkoholijoobes ja ilma juhiluba omamata autorooli minnes täielikku ükskõiksust ühiskonnas kehtivate reeglite vastu, mistõttu oli kohtult karistuseks šokivangistuse küsimine ainuvõimalik.

„Kuigi Arlist ei ole varem liikluskuritegude eest karistatud ning tema põhjustatud avariis ei saanud õnneks keegi raskelt viga, on tegemist ilmeka näitega selle kohta, et joove ning autojuhtimine ei sobi kokku. Selline käitumine ohustab kõiki liiklejaid ning väärib seetõttu üheselt hukkamõistmist.“

Arlis viidi karistust kandma otse kohtusaalist.