"Nii mõnelegi linnaametnikule on esitatud kahtlustus," ütles Taavi Aas. "See on seotud teavitamiskampaaniaga aastal 2013. ja neid ametnikke on kümmekond."

"Minu teada tänase päevaga on neid kolm või neli. Aga ma tean, et neid on lisandumas, aga lõplikku numbrit ei oska ma küll öelda. Kahtlustuse sisu on kõigil sama, aga episoodid ja teavitused on erinevad. Kõik kahtlustatavad jätkavad kindlasti oma ametikohtadel," täpsustas Aas Delfile.

Valdkonnad, kus need ametnikud töötavad, on väga erinevad. "Mõned ametid linnas jäävad puutumata," ütles Aas ja lisas, et põhikahtlustus on kaasaaitamine."

"Arvo Sarapuu puhul, kes maksis teavituse raha oma osa tagasi, on algatatud tsiviilmenetlus, on oht et ta saab ka kahtlustuse. Samamoodi maksis teavituse tagasi ka Tartu linnapea Kruuse, tema puhul mingit menetlust algatatud pole," ütles Aas pressikonverentsil.

"Kogu see menetlus näitab, et kaitsepolitseiameti, kes on osa Eesti riigi kaitsest, põhitegevus peaks olema Eesti riigi kaitse, mitte tegelemine teavituskampaaniatega. Kui selles protsessis leitakse, et keegi on süüdi, siis linna esindajana peavad vastutust kandma poliitikud, mitte ametnikud. On kahetsusväärne, et kahtlustuse saavad ametnikud."

Aas lisas, et seadused on sarnaste teavituskampaaniate osas ebaselged ja kogu teema vajaks paremat reguleerimist. Ta tuletas meelde ka 2015. aasta algul riigikontrolli tehtud auditit „Reklaami- ja kommunikatsiooniraha kasutamine valdades ja linnades“, kus leiti, et praegused seadused tuleb üle vaadata, selleks et nii omavalitsustel kui ka riigiasutustel oleks lihtsam tuvastada, milline teavitus on keelatud, milline mitte. Ühtlasi pidas Riigikontroll toona vajalikuks, et riigikogu jätkaks reklaami ja erakondade rahastamist käsitlevate seaduste ülevaatamist ning analüüsima peaks võimalusi lisada seadustesse keelatud reklaami tunnuste kohta reeglid.

Abilinnapea Kalle Klandorf ütles, et kõik inimesed, kes on kahtlustuse saanud, on olnud varem kriminaalasja raames tunnistajad ja täna on nende tunnistusi kasutatud nende vastu kahtlustuse esitamiseks.

Aas ütles veel, et linn tellib ekspertiisi tegevuse osas, et selgust saada, kuid linn ametnikke õigusabikuludega aidata ei saa.