Õppuse osapoolteks on Põhja-Eesti päästekeskus, häirekeskus, Põhja prefektuur, Tallinna kiirabi ja Swissôtel Tallinna personal. Ühine eesmärk on harjutada ametkondadevahelist koostööd päästetööde juhtimisel, samuti koostööd objekti personaliga.

Päästekeskus kinnistab õppusega päästetööde juhtmise ja korraldamise standardtoiminguid kõrghoone tulekahju korral – juhtimisstruktuuri moodustamist, tulekustutusrünnakut ja raadioside korraldamist kõrghoones ning objekti tuleohutuspaigaldiste (sisemine vesivarustus, ventilatsioon jms) kontrolli.

Põhja-Eesti päästekeskuse korrapidamisbüroo juhataja Andre Tammiku sõnul on iga kõrghoone küll eriline, kuid päästjate jaoks on oluline sisse harjutada just standardtoimingud, et muuta kõrghoonest päästmine ja kustutustööd efektiivsemaks.

Samuti lisab Tammik, et tegemist on ka tavapärasest erilisema harjutusega, kuna hotelli personal korraldab õppuse käigus hotelli täieliku evakueerimise, et luua realistlik pilt sellest, mis tegelikult õnnetus kõrghoones endaga kaasa tooks ka personalile.

Õppus kestab umbes ühe tunni ja selle ajal võib olla takistatud liiklus Rävala puiestee alguses Swissôteli poolsel suunal. Liiklust reguleerib politsei.