„Mõlemal õnnetuses osalenud sõidukil oli PZU väljastatud kohustuslik liikluskindlustus, kuigi BMWl kehtis see vaid 10. aprillini 2015 ning õnnetuse hetkel sõidukil kehtivat poliisi ei olnud. Antud juhul peab kahju hüvitama viimase poliisi väljastanud selts,“ ütles PZU Kindlustuse kahjukäsitluse ja klienditeeninduse osakonna juhataja Eero Link.

Lingi sõnul kuuluvad hüvitamisele nii isiku- kui ka varakahjud ning liikluskindlustuse seadusest lähtuvalt saavad hüvitist ka õnnetusse sattunud jalakäijad. „Kutsume üles kõiki õnnetusse sattunud isikuid kahjunõuetest PZUle teada andma telefonil 1526 - mõned neist on seda juba teinud.“

PZU Kindlustus keskendub praegu kahjunõuete kogumisele, et paralleelselt õnnetuse asjaolude väljaselgitamisega hakata esimesel võimalusel maksma kindlustushüvitisi. „Igasugune õnnetus on kahetsusväärne ning peamine, mida kindlustus saab teha, on kiire ja korrektne kahjukäsitlus,“ märkis Link. PZU Kindlustus on hetkel eraldanud hüvitisteks 75 000 eurot, kuid täpne maht selgub kahjukäsitluse käigus.

Hetkel toimub kriminaalmenetlus juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks ning selle tulemuste põhjal saab öelda, kas juhtum on regressitav ehk tekib tagasinõude võimalus süüdlaselt. Põhja ringkonnaprokuratuuri eilse avalduse põhjal on kõik senikogutud tõendid kinnitanud, et punase tulega sõitis ristmikule välja BMW juht.