"Arvestades isikut, toime pandud kuriteo iseloomu ja haldusmenetluses kogutud teisi tõendeid asus politsei seisukohale, et relvaloa kehtetuks tunnistamine ei ole vajalik ega põhjendatud," öeldi Lõuna prefektuurist ERR-i uudisteportaalile.

Tartu politseijaoskonna juht Veiko Järva selgitas, et relvaloa ja tulirelvade omamine on välistatud isikutel, kes on süüdi tunnistatud vägivallakuriteos, isikuvastases kuriteos, tulirelva ja laskemoonaga seotud kuriteos või kuriteos, mis on toime pandud relva või relvana kasutatava muu esemega või sellega ähvardades. Ka kuriteos, mis on seadnud ohtu enda või teiste isikute elu, tervise või riigi julgeoleku.

Relvaluba tuleb tunnistada kehtetuks juhul, kui isik võib relvaloa omanikuna oma eluviiside ja käitumisega edaspidi tulirelvi käsitsedes olla ohtlik endale või teistele isikutele või seada ohtu avaliku korra või riigi julgeoleku.

Riigikohtu kriminaalkolleegium leidis detsembri keskel avaldatud otsuses, et Neinar Seli on süüdi korruptsioonivastases seaduses kehtestatud toimingupiirangu rikkumises.