"Soovin jätkata oma tööd ERR-i nõukogu liikmena," kinnitas Jõesaar BNS-ile. "Plaani nõukogust tagasi astuda ei ole mul kunagi olnud."

Ringhäälingunõukogu liikmed nimetab riigikogu parlamendi kultuurikomisjoni ettepanekul. Nõukogusse kuulub üks esindaja igast riigikogu fraktsioonist ning neli asjatundjat rahvusringhäälingu tegevusvaldkonna tunnustatud asjatundjate hulgast. ERR-i nõukogusse kuuluvate parlamendi liikmete volitused kehtivad kuni riigikogu koosseisu volituste lõppemiseni, asjatundjate volitused kestavad viis aastat. Jõesaare volitused kestavad veel aasta.

Harju maakohus mõistis Jõesaare esmaspäeval süüdi raske liiklusõnnetuse põhjustamises, kui sellega kaasnes kannatanu surm, ning määras talle poolteise aasta pikkuse tingimisi vangistuse sama pika katseajaga. Ühtlasi võttis kohus Jõesaarelt neljaks kuuks mootorsõiduki juhtimisõiguse.

Katseajal peab Jõesaar alluma kriminaalhoolduse kontrollnõuetele. Tsiviilhagidest kannatanud loobusid, kinnitades, et on selles osas saavutanud Jõesaarega kohtuvälise kokkuleppe.

Siseministeeriumi teatel juhtus õnnetus mullu 17. juulil kell 16.03 Tallinnas Nõmme tee ja Linnu tee ristmikul, kus 50-aastane Jõesaar sõitis Volvoga ristmikule ning põrkas seal kokku sõitma hakanud Aprilia rolleriga, mida juhtis 17-aastane noormees. Rolleri juht hukkus kohapeal ning rolleril sõitnud 16-aastane neiu toimetati raskelt vigastatuna haiglasse. Kontrolliks viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse ka Volvo roolis olnud Jõesaar.

Jõesaar sai mullu 25. oktoobril kahtlustuse ühe inimese surmaga ja teisele raskete vigastustega lõppenud liiklusõnnetuse põhjustamises. Kohtueelne uurimine tuvastas nimelt, et Jõesaar sõitis oma Volvoga ristmikule punase fooritule ajal, mis põhjustaski traagilise õnnetuse. Uurimisel selgus, et Jõesaar oli vahetult ette õnnetust rääkinud mobiiltelefoniga ning polnud ümbritseva suhtes piisavalt tähelepanelik.

Novembri alguses otsustas toona veel ERR-i nõukogu esimehe ametit pidanud Jõesaar oma ametikohalt lahkuda. "Samal päeval kui mulle esitati uurija poolt kahtlustus selle kohutava õnnetuse põhjustamisest, otsustasin täiesti kindlasti nõukogu juhi kohalt tagasi astuda," ütles Jõesaar toona BNS-ile.