Nimelt soovisid suhtekorraldaja sõnul kadunud inimeste otsimisega avalikkusele tuntuks saanud mehed, et Leib pööraks oma kliendi tähelepanu asjaolule, et tema kohta ripub portaalis Lost24 üleval Libliku elule ohtlik materjal. Endised kriminaalpolitseinikud tahtsid, et Leib suunaks Liblikut selle materjali mahavõtmiseks läbirääkimisi alustama.

Suhtekorraldaja sõnul võtsid 2010. aasta 31. augustil temaga ühendust kaks meest, kes väitsid end olevat portaali Lost24 omanikud Aare Rüütli ning Peeter Kaaret. "Mehed ütlesid mulle, et „uskuge, te tahate meiega kohtuda"," rääkis Leib.

Kuna asi tundus suhtekorraldajale imelik, siis leppis ta kohtumise kokku avalikus kohas, enda firma büroo läheduses asuvas kohvikus Spirit. Leiva sõnul tundusid mehed juba algusest peale äärmiselt närvilised. "Nad tulid näiteks kohvikusse peale mind, kuid ma nägin, et üks neist ootas väljas ja jälgis mu saabumist. Siis kui nad maha istusid ja läpakad avasid, siis nad ütlesid pidevalt, et ma ei filmiks või lindistaks kohtumist ning väitsid, et ma teen seda. Nad olid ülima pinge all," ütles Leib ja kirjeldas, kuidas ühe mehe alustass oli kohtumise lõpuks kohvi täis, kuna ta käsi värises terve kohtumise jooksul.

Seda, mida mehed aga tahtsid, tundus lausa uskumatu. "Mind püüti värvata konsulteerima oma klienti Tullio Liblikut. Nende jutu kohaselt on nende portaalis üleval üks kuulutus, mille mahavõtmisest on nad väga huvitatud, kuna iga tund ja minut on Liblikule ohtlikud, kui see üleval ripub," rääkis Leib. Suhtekorraldaja sõnul ütlesid mehed, et kuna Liblik teda usaldab, siis saab ta mõjutada Liblikut viisil, et Liblik hakkab tegema midagi, mis põhjustab selle kuulutuse mahavõtmise.

Seda, mis kuulutusest jutt oli, jäigi aga suhtekorraldajale segaseks. "Mulle seda ei tutvustatud, vaid öeldi, et selle sama portaali info põhjal võib olla juhus, kus seda ei loe mitte lihtsustatud intelligentne inimene, vaid vang, kellel on Venemaal mõned tuttavad jäänud ja kes ilmub Libliku ukse taga ükskõik kus. Nad ütlesid ka, et palgamõrva tellimise juures oli nende portaal selleks kohaks, kust see info saadi. Ma sain aru, et tegemist on kriminaalse iseloomuga tegevusega, mitte lihtsalt tutvumiskuulutusega," rääkis Leib.

Liblikut ja tema firmat esindava Ilona Leiva sõnul pakuti talle Libliku mõjutamise eest ka raha. "Mulle pakuti 4,3-miljonilisest preemiasummast oluline osa, mis pidavat olema mõeldud just sellise teenuse eest tasumiseks," rääkis Leib ja lisas, et mehed viitasid asjaolule, et antud juhtum on seotud Libliku väidetava palgamõrva tellimise juhtumiga.

Kuna asi tundus Tullio Libliku suhtekorraldajale äärmiselt imelik, siis meeste ettepanekuga ta ei nõustunud ning selle asemel tegi ta hoopis politseisse avalduse selle teo kohta.

Suhtekorraldaja sõnul antud kohtumisel Andrus Suklesest ei räägitud.

Harju maakohtus on kohtu all endise äripartneri Tullio Libliku mõrva tellimise eest ärimees Andrus Sukles. Süüdistuse kohaselt maksis Sukles (47) tunamullu augustis oma endise äripartneri Tullio Libliku tapmise toimepanemise eest ettemaksuna 1000 eurot ja andis tapmise täideviijale sihtmärgi fotod ning muu teo täideviimiseks vajaliku informatsiooni. Ülejäänud summa pidi tapja saama pärast teo täideviimist.