Samuti mõistis kohus süüdi Gribovskile kliente otsinud Aleksandr Kozlovi, kellele mõisteti nelja ja poole aastane vangistus, millest varem karistamata Kozlov peab koheselt ära kandma kuus kuud, teatas riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Riigiprokurör Vahur Verte sõnul süüdistati Robert Gribovskit seitsmesaja Subutex tableti ebaseaduslikus käitlemises. Tegemist on narkootilise ainega, millest piisanuks narkojoobe tekitamiseks kuni 7000 inimesele. „Subutexi näol on tegemist mõningates riikides opioidisõltuvuse korral kasutatava ravimiga, mida kahjuks ka laialdaselt kuritarvitatakse. Näiteks keelas Rootsi kolm aastat tagasi Subutexi müümise, kuivõrd seda kuritarvitati äärmiselt laialdaselt,“ rääkis Verte.

Gribovskilt ja Kozlovilt mõisteti kohtuotsusega välja kriminaaltulu enam kui 100 000 euro ulatuses.

Kriminaalasja menetlust viis läbi Põhja prefektuuri kriminaalbüroo narko- ja organiseeritud kuritegude talitus, mille juhi Leho Lauri sõnul oli nimetatud kriminaalasi eriline seetõttu, et kui tavaliselt püütakse Subutexi salakaubana Soome viia ja seal turustada, siis sellel korral sai eeluurimisega tuvastatud, et nimetatud aine oli mõeldud realiseerimiseks Eesti turul, kuid soomlastest klientidele, kes tavapärase kaubareisi käigus siit ka ainet ostsid.