Lepitusmenetluse käigus määratakse lepitaja, kes saadab prokuratuurile aruande asja kulgemise kohta ja seejärel lõpetatakse kriminaalmenetlus. Ettepaneku omavahel ära leppida käis välja Õilme Mägi, sellega nõustus ka Olev Kiirend. “Saime prokuröri juures Õilmega kokku. Arvan, et mul ei ole Õilmega midagi jagada. Oleme siiani sõbralikud olnud. See väike konflikt ei riku meie sõprust. Pealegi on tema poeg minu õpilane ja me saame väga hästi läbi,” ütles Olev Kiirend
.

Tema sõnul näitab Mägi poolt esimesena astutud samm leppimise suunas, et naisel on südametunnistus õiges kohas. “Ma ei ole kakelnud ega kellelegi füüsilist valu tekitanud. Naisterahval ei hakka ma kunagi käsi väänama. Mul on selle jaoks mehed, kellel ma käsi väänan,” lausus Kiirend.

Kahe konkurendi vahel läks ütlemiseks möödunud aasta 17. juulil Ärtu baaris. Väidetavalt püüdis Kiirend teist Ärtu omanikku Mendi Peret (praegune perekonnanimi Kallavus) rünnata. Õilme Mägi astunud talle kaitseks ette, kuid Kiirend rabanud tal käest ja lükanud diivanile külili. Mägi püüdis Kiirendit maha rahustada, ent viimane väänanud naisel käsi.

Olev Kiirend ütles, et tema ei ole tahtnud Õilme Mägiga tülitseda. Mees lükkas ümber väite, nagu süüdistaks ta naisi alatutes võtetes ja töötajate ülemeelitamises. “Mina tema pärast sinna üldse ei läinudki. Läksin aru pärima Mendi ähvarduste kohta. Ta helistas mulle ja lubas oma poistega tulla Aspasiasse, et mulle peksa anda. Õilme astus Mendi kaitseks välja ja tungis mulle kallale,” rääkis Kiirend.

Politsei alustas Õilme Mägi avalduse alusel kriminaalmenetlust karistusseadustiku kehalise väärkohtlemise paragrahvi järgi. Kohus üritas tänavu sügisel ka kriminaalasja arutamisega algust teha, kuid Kiirend ei ilmunud kutse peale kohtuistungile. “Ma ei teadnudki, et kohus toimub, sest advokaat lubas minuga kontakti võtta ja öelda, millal kohus tuleb. Minuga ta ühendust ei võtnud ja ma ei vaadanud ka paberi pealt istungi toimumise aega,” väitis Kiirend, kes oli enda sõnul istungi ajal Peterburis.

Ärtu baari omanikfirma OÜ Cuprum juhatuse liikme Õilme Mägiga ei õnnestunud Meie Maal telefoni teel ühendust saada, kuna ta viibib Tais. Firma teine juhatuse liige Mendi Kallavus ei kinnitanud ega lükanud ka ümber Olev Kiirendi ähvardamist. “Selle kohta ma kommentaari ei anna.

Ei ütle “ei” ega “jah”,” ütles Kallavus. Tema sõnul olevat Kiirend olnud agressiivne. “Ei osanud tema edasist tegutsemist ette arvata. Ta astus sirgelt minu suunas ja Õilme püüdis hullemat ära hoida. Olev on muidu mõistlik mees. Emotsioonide ajel käitus ta impulsiivselt.”