Avalduse esitas Strandberg prokuratuuri 7. aprillil. Menetlust alustati eile, rääkis Delfile riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Põldaru.

Strandberg süüdistab eelmist juhatust erakonnaliikmete telefonikõnede väljavõtete illegaalses hankimises. Põldaru kinnitusel on menetlus nii värske, et konkreetseid kahtlusaluseid veel ei ole.

Roheliste Erakonna liige Tanel Tammet ütles, roheliste juhatus ei ole kedagi ebaseaduslikult jälitatud või salaja kõneeristusi uurinud. Tema sõnul oli tegemist täiesti avaliku Tele 2 poolt erakonna juhatusele saadetud kõneeristusega.

Roheliste liige Marek Strandberg süüdistab erakonna vahepealset juhatust tema riigikogu kantselei nimel olevalt telefoninumbrilt tehtud kõnede ebaseaduslikus välja uurimises.

Harju maakohtu kohtumäärusega tühistati Erakond Eestimaa Rohelised (EER) 2009. aasta novembris toimunud üldkogu otsused, millega taastuvad erakonna eelmise juhatuse volitused. Ametisse ennistatud juhatuse liikme Marek Strandbergi sõnul on kavas lähiajal läbi viia erakonna erakorraline üldkoosolek ning valida nii uus juhatus kui kinnitada ka Eestimaa Roheliste tegevuskava ja 2011. aasta valimiste platvorm.