Indrek Kuivallikut (44) süüdistatakse selles, et ta omas siseteavet AS Starman aktsia ülevõtmispakkumise fakti ja aktsia hinna kohta enne, kui see oli saanud avalikuks informatsiooniks, ja teostas seda teavet vallates ajavahemikul november kuni detsember 2008 OÜ Polaris Invest nimelt aktsia ostu-müügitehingud. Sellisel viisil teenis süüdistatav kasumit üle 520 000 krooni, teatas riigiprokuratuur.

Nimelt oli OÜ Polaris Invest kuni 29. detsembrini 2008.a AS Starman suuraktsionär. Seega sai OÜ Polaris Invest süüdistuse siseteabe väärkasutamises juriidilise isikuna.

Antonit (27) ja Dmitrit (29) süüdistatakse samuti siseteabe väärkasutamises. Nimelt teadis Dmitri AS SEB Enskilda töötajana siseteavet 2009.a. suvel TeliaSonera AB poolt AS Eesti Telekom ja TEO LT aktsiate ülevõtmispakkumise kohta ajal, kui see ei olnud veel avalikustatud informatsioon ja jagas seda teavet Antoniga.

Seejärel avas Anton väärtpaberikonto, millelt ta teostas 2009. aasta augustis aktsiate ja aktsia ostuoptsioonide ostu-müügitehinguid. Sellisel viisil teenisid Anton ja Dmitri kasumit üle 480 000 krooni.

Siseteabe väärkasutamise eest näeb seadus karistusena ette rahalist karistust või kuni kolme-aastast vangistust. Kui sama teo on pannud toime juriidiline isik, siis näeb seadus ette rahalise karistuse.

Kriminaalasja eeluurimist viis läbi Põhja Prefektuuri majanduskuritegude talitus ja uurimist juhtis Põhja Ringkonnaprokuratuur. Kriminaalmenetlust alustati Finantsinspektsiooni kuriteoteate alusel, kes tuvastas kuriteo sündmuse.