"Annan teada, et Mustamäel on liikvel halli sõiduautoga "kommionu". Mehel on ninal arm ja ta on riides korralikult. Käitumismalliks on avalikus kohas auto peatamine ja käskival toonil inimese autosse kutsumine pakkumisega ta koju viia. Täiskasvanu puhul selline käitumine reeglina tulemusi ei anna, kuid väikesele koolilapsele võib see mõjuda küll," seisab Facebookis levivas teates.

Teate koostaja palub muuseas ka teadet levitada ja manitseda oma võsukesi ettevaatlikkusele.

Politsei pressiesindaja Ilmar Kahro sõnul ei ole sellise sisuga teateid neile hetkel laekunud, kuid politsei manitseb elanikke alati sellistel puhkudel oma kahtlustest politseile teada andma.

"Paraku ei ole sellest postitusest täpselt aru saada keda ja millise eesmärgiga mees oma autosse kutsub. Ent alati tuleb olla pigem ettevaatlik. Kui me räägime lastest, siis neile tuleb varakult selgeks teha, et võõraste inimestega tänaval suhtlemine ning veelgi enam, nendega kaasa minemine, on ohtlik ning seda teha ei tohi," ütles Kahro Delfile.

Politsei esindaja lisas, et kui inimesel on kahtlus, et keegi kutsub kedagi kurjade kavatsustega oma autosse, siis tuleks sellest kindlasti teavitada ka politseid.