Peamine süüdistatav hankis, toimetas Soome, hoidis oma valduses ja müüs uimasteid. Süüdistuse kohaselt ostis mees amfetamiini Eestist kohalikult mehelt kolmes eri partiis. Tolliametnikud konfiskeerisid narkolasti pea täielikult. Müüa jõudis mees alla kilogrammi, vahendab Iltalehti.

Üks grupi liige tegutses uimastite vahendajana. Süüdistuse järgi korraldas ta peasüüdistatava ja amfetamiini müüjate kohtumise Eestis. Lisaks sellele vahendas ta informatsiooni ja raha ostja ja müüjate vahel. Kaks ülejäänud süüdistatavat korraldasid narkootikumide transporti Eesti ja Kuusamo vahel.

Süüdistus on esitatud ka viiendale mehele, raskele narkokuriteole kaasaaitamise eest. Süüdistuse järgi aitas ta kaasa ligi viie kilogrammi amfetamiini toimetamisele Eestist Soome. Ta võttis 6000 euro (94 000 krooni) suuruse pangalaenu ja andis raha peasüüdistatavale. Lisaks lubas ta peasüüdistataval võtta enese nimel veel pangalaene ja kiirlaene. Selleks andis ta oma pangaarve peasüüdistatava käsutusse.

Prokuröri sõnul kogunes mehe pangaarvele mõne kuuga üle 30 000 euro (468 000 krooni). Laenudest sai mees omale kolmandiku.

Asja arutamine kestab Kuusamo ringkonnakohtus kolm päeva.