“Hommikul pool üheksa tuli mul Turust lennuk Tallinnasse. Reis kõik oli väga ilus kuni Tallinna lennujaama usteni — seal oli kaks politseinikku ja kaks tolliametnikku, küsiti passi ja kohe hakati läbiotsima,” kirjeldas kinnipeetu juhtunut Delfile.

“Ma küsisin, et milles nagu asi on. Mitte midagi mulle ei vastatud, öeldi, et viime teid Pärnu maanteele ja nii kõndisingi teadmatuses kahe politseiniku vahel Tallinna lennujaamas nagu julm kurjategija. Lennujaamas pandi mul käed raudu ja hakkasime politseiautot ootama,” rääkis mees.

“Uurisin ja puurisin, et milles nagu asi, aga midagi ei räägitud. Jõudsime siis politseiasutusse sisse, siis viidi mind kellegi ametniku ruumi ja küsiti, et te midagi Snelli pargi juhtunust teate või? Ma ütlesin, et ei tea midagi, mis siin toimub — viimati läksin 8. novembril Soome ära ja täna tulin,” selgitas ehitajana töötav mees.

“Lõpus öeldi, et olen fotorobotiga sarnane inimene, aga enda arust nagu küll ei ole. Siis oli jutud räägitud ja küsisin, et kas mind bussijaama ka ära viiakse. Aga kus sa sellega! Käed raudus tuuakse kohale ja tagasi mine ise, kuidas saad,” oli mees nördinud. “Oleks siis nagu vabandatud või mis iganes!”

Põhja prokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik ütles Delfile, et antud isik peeti tõepoolest Tallinna lennujaamas kinni. “Meile laekus informatsioon, et antud isik võib olla Snelli tiigi juures toimunud kuriteoga seotud,” sõnas Tuulik, kuid rõhutas, et politseisse toimetati mees ikkagi tunnistajana, mitte kahtlustatavana. “Politsei vabandab kinnipidamisega seotud ebameeldivuste eest,” sõnas pressiesindaja.

Mis laadi vihje kinnipeetud mehe kohta laekus, ei saa uurimise huvides avalikustada, märkis Tuulik.

23. novembri hommikul ründas kurikaga mees Tallinnas Snelli tiigi juures kahte naist, kes mõlemad said vigastada ja viidi haiglasse. Üks naistest suri saadud vigastustesse.