Koostöös tolliga on eeluurimisel välja selgitatud, et alates 2007. aastast tõid kahtlusalused Soome kokku sadu kilogramme hašišit, kümneid kilosid amfetamiini, tuhandeid Subutexi tablette ja kokaiini, teatas Soome politsei Ilta-Sanomatele.

Erinevus teistest suurtest narkojuhtumitest seisneb selles, et kui asjaosalised üksteisega tülli pöörasid, ei kõheldud ka tulirelvade abil asju selgitamast. Samas ei pöördunud haavatasaanud politsei poole. Organisatsioon ulatus lisaks Soomele ja Eestile ka Hispaaniasse.

Narkootikumide hankimises, salakaubaveos ja levitamises kahtlustatakse umbes 20 soomlast ja eestlast, kellest osa viibib vahi all. Politsei kinnitusel on kavas veelgi inimesi kinni pidada.

Soome politsei teatel tõi üks osa organisatsioonist ained riiki, teine osa peitis need loodusesse ja kolmas käis pärast äritehingut järel.

Eestis hankisid narkootikume ühed ja vedasid Soome teised inimesed, kes omavahel kokku ei puutunud. Soomes tegutses oma müügiorganisatsioon, mille ülesanne oli toimetada narkootikumid ostjatele. Eeluurimine lõpetatakse lähiajal ja kohtuprotsess toimub veel sügisel.