Avalduse järgi lähenes 1997. aastal sündinud ohvrile kaks meest, kellest üks tundus olevat soome rahvusest ja teine tundus jutu järgi olevat eesti taustaga. Mehed küsisid ohvri sõnul, kas ta on moslem. Seejärel lõi üks meestest ohvrit noaga, kirjutab Helsingin Sanomat.

Ohver pääses enese sõnul põgenema. Kohale kutsutud kiirabi leidis, et ta oli saanud pinnapealse kriimustuse. Haiglaravi ohver ei vajanud.

Politsei ei ole kahtlusaluseid tabanud. Pühapäeva õhtul otsis neid neli politseipatrulli.

Kriminaalkomissar Markku Heleniuse sõnul uuritakse asja raske kallaletungi katsena.

Soome politsei avaldas juhtumi kohta oma veebilehel selgituse:

„Sotsiaalmeedias on Vantaa Pähkinäpolul pühapäeva õhtul toimunud pussitamise ja selle võimaliku rassistliku motiivi kohta eile ja täna liikunud kuulujutte. Ida-Uusimaa politseiamet registreeris pühapäeval kell 19.30 kuriteoavalduse, mille järgi üritati isikut pussitada.

Politseil on uurimisel raske kallaletungi katse. Teo rassistlik motiiv on üks uurimisliin ja politsei ei saa kinnitada, et tegemist oleks olnud rassistliku teoga. Politsei informatsioon põhineb üsna suures ulatuses kannatanu andmetel, väliseid tunnistajaid juhtunule ei ole.

Pärast juhtumit tuvastasid tervishoiu professionaalid sündmuspaigal, et kannatanu ei vaja esmaabi ega haiglaravi.“

Juurdlust juhtiv Kimmo Hyvärinen ütles Delfile, et kuna Ida-Uusimaa ametivõimud veel kurjategijaid kätte saanud ei ole, ei saa ka kinnitada asjaolu, et üks ründajaist oli Eesti päritolu.