Alguses uuriti eestlase juhtumit kadumisena. Ta lahkus eelmise aasta 23. detsembril Helsingi Jakomäki linnaosas asuvast restoranist ja pärast seda teda ei nähtud. Elukaaslane teatas tema kadumisest veidi enne aastavahetust, vahendab MTV Uutiset.

Politsei hakkas peagi kahtlustama, et mees on langenud kuriteo ohvriks.

Uurimise käigus on selgunud, et pärast restoranist lahkumist liikus mehe telefon lähedal asuvasse majja, mis tuli välja tema Google’i kontole salvestunud asukohaandmetest.

Selgus ka, et eestlane lahkus restoranist koos teise mehega. See mees elas samas majas, kuhu liikus eestlase telefon.

Lisaks sellele oli saanud teatavaks, et korteri omaniku vend oli samuti eestlase ja temaga koos lahkunud mehega restoranis aega veetnud.

Mehed kuulati üle. Koos eestlasega restoranist lahkunud mees ei rääkinud politseile midagi, aga tema vend oli avameelsem.

Ta rääkis, et läks restoranist venna korterisse koos neljanda mehega. Nad oli lahkunud restoranist 14 minutit pärast eestlast ja korteri elanikku.

Mees rääkis politseile korteris alanud rängast vägivallast. Eestlane viidi tema sõnul korteri vannituppa pärast seda, kui ta vend oli teatanud, et eestlane tuleb läbi peksta.

Vannitoas löödi eestlast kõigepealt pähe ja siis erinevatesse kehapiirkondadesse. Löödi ka jalgadega.

Vägivallas osalesid kõik kolm lisaks eestlasele korteris olnud meest.

Lõpuks jäeti ohver vannituppa. Ülekuulatu ütles politseile, et on kindel, et eestlane oli siis veel elus.

Mehe sõnul naasis aga tema vend ohvri juurde ja tuli hiljem tagasi, teatades, et lõikas mehel noaga kõri läbi.

Ülekuulatu sõnul käskis vend temal ja kolmandal mehel minna otsima laiba vedamiseks sobivat kaubikut muu hulgas Vantaa IKEA poe juurest. Autot aga ei leitud, misjärel naasid kaks meest korterisse.

Vend oli auto otsimise ajal pakkinud laiba vaipa ja kilekottidesse ning kõik rihmadega kinni sidunud.

Juhtunu jäi ilmselt ülekuulatut painama, sest ta oli juba enne politseile rääkimisi käinud ema juures ja andnud talle sedeli, kuhu oli kirjutatud: „Korteris surnud inimene ma ei saa seal olla”.

Laip viidi lõpuks Vihtis asuvasse kohta, kus vennad olid lapsena mänginud. Politsei leidis laiba 31. jaanuaril, kui ülekuulatu oli selle asukoha teatavaks teinud.

Laip leiti lume ja risu alt.

Asja on arutatud Helsingi esimese astme kohtus, kus kolme meest süüdistatakse mõrvas.

Prokuröri arvates said eestlase surmani viinud sündmused alguse narkootiliste ainetega seotud tülist.

Peamist süüalust ehk tapatöö sündmuspaigaks olnud korteri elanikku süüdistatakse ka raskes narkokuriteos. Korterist leiti peale ohvri vere jälgede ka 1,7 kilogrammi kanepit, mõningaid gramme amfetamiini, kokaiini, metamfetamiini, ecstasyt ning üle saja rahustitableti.