Soome Pohjanmaa kriminaalpolitsei komissar Sakari Palomäki ütles Delfile, et tüdruku seisund pole muutunud ja politsei pole temaga seni üle kolme nädala eest juhtunud õnnetusest rääkida saanud. "Pole võimalik eeluurimisse tüdruku ütlusi kaasata," sõnas Palomäki.

Küll aga lisas komissar, et politsei usub, et õnnetuse asjaolud on peamiselt selged ja pole põhjust kahtlustada mõne teise osapoole seotust juhtumiga. Varem on Palomäki öelnud, et ühe teooria järgi väntas laps suure hooga mäest alla, kui rattal kett maha tuli, mistõttu polnud võimalik pidurdada. Seejärel võis tüdruk teelt välja sõita ja kukkudes pea ära lüüa.

"Teiste teekasutajate tähelepanekuid meil hetkel ei ole. Tüdruku rattal olnud avariijäljed, tehnilise uurimise andmed ja tüdruku tugevad vigastused näitavad, et tüdruku teelt väljasõitmine toimus ilma teise osapoole kokkupõrketa," kinnitas Palomäki täna.

Eeluurimine seega lõpetatakse ja seda ei jätkata, kui just midagi üllatavat ei ilmne, lisas komissar.

Soomes levis juuni alguses uudis 6-aastasest tüdrukust, kes leiti vigastatuna teeäärsest kraavist. Soome politsei kinnitusel on tüdruk ja tema pere pärit Eestist.

Väike tüdruk koos jalgrattaga leiti 4. juuni õhtupoolikul Kauhava lähedalt Kortesjärvist teeäärsest kraavist. Leidmise ajal oli laps teadvusetu. Laps oli selleks ajaks kadunud olnud juba kaks tundi.

6-aastane tüdruk tuli laupäeval sõbra juurest mängimast ja hakkas kella 15 ajal rattaga koju sõitma. Vanemad hakkasid muretsema, kui ta kella neljaks ei olnud koju jõudnud, ning läksid teda otsima. Kui last ei leitud, helistati politseisse. Tüdruk leiti koos roosa jalgrattaga kella 17.20 ajal kraavist vähem kui kilomeetri kaugusel sõbra kodust, kust ta rattaga tulema hakkas. Ta kandis rattakiivrit, mis oli kukkudes katki läinud.

Tegu on vaikse teega, kus ei sõida palju autosid, samuti kasvab tee ääres kõrge rohi ja võimalik, et last seetõttu varem ei märgatud.