Pönkä andis sellekohase hagi sisse septembri algupoolel ehk mõni nädal enne, kui jättis Kylmäkoski vanglasse puhkuselt tagasi tulemata. Nüüdseks on ta olnud kadunud pea kaks nädalat, vahendab Ilta-Sanomat.

Pönkä nõuab, et talle antaks üle niinimetatud logiandmed kõigi ametnike kohta, kes on käinud vaatamas tema andmeid politsei andmesüsteemis või teistes sellistes registrites aastatel 2003-2013.

Pönkä tahab, et logiandmetes oleks muu hulgas välja toodud tema kohta päringuid teinud ametnike ametipositsioon ja täielik nimi.

Toll on andmete üleandmisest keeldunud. Politseivalitsus ei ole Pönkä sõnul tema teabenõudele vastanud.

Varem on Pönkä saanud Soome vanglate ja kriminaalhoolduse ametilt (RiSe) andmed kõigi vanglaametnike kohta, kes on vaadanud tema andmeid RiSe andmebaasides. Pärast andmete kättesaamist esitas Pönkä hagi kompensatsiooni saamiseks kõigi umbes saja vanglaametniku vastu.

Soome vanglavõimud on kritiseerinud praegusi reegleid, mille järgi tuleb logiandmed taotlejale avaldada. Kardetakse, et andmete loovutamine võib seada ohtu ametnike turvalisuse.

Helsingi kohus on juba teinud otsuse Pönkä tolli puudutava hagi kohta. Kohus ei võta asja arutada, sest see on juba haldusmenetluses. Pönkäl on võimalus kaevata tolli eitav vastus teabenõudele halduskohtusse.

Pönkä on süüdi mõistetud mõrvas ja ulatuslikes pettustes. Ta tappis ja tükeldas 2005. aastal Tallinnas oma äripartneri.