„Meie andmetel olid eile enne päikeseloojangut valgustid veel alles,” rääkis Vaivara vallavanem Veikko Luhalaid, kelle sõnul on kümnest valgustist puutumata jäänud vaid üks — kõige asulapoolseim latern.

Valgusteid oli kahte tüüpi — neli maa sees olevat ja kuus punkrite suudmete seinte külge kinnituvat. Neljast maa sees olevast valgustist on alles üks, teiste asukohti tähistavad nüüd vaid torud, mille pealt laterna ülemine osa on eemaldatud. Punkrite suudmeid valgustanud laternad on seina küljest lahti kangutatud või pekstud.

„Ilmselgelt on tegemist vandaalidega,“ rääkis Luhalaid, lisades, et tekitatud kahju on hetkel täpsustamisel, kuid juba praegu võib öelda, et see küündib kümnetesse tuhandetesse kroonidesse ja antud juhtumi suhtes on algatatud kriminaalmenetlus.

Käesoleva aasta aprillis varastati Pargimäe vaatetorni alt ülespoole valgustanud kaks võimsat prožektorit. Siis otsustas Vaivara vallavalitsus varguse toimepanijate tabamiseni viiva vihje eest välja panna 5000 krooni suuruse preemia.

Seekord on varguse ja lõhkumiste toimepanijate tabamiseni viiva vihje eest välja pandud 10 000 krooni suurune preemia.

Vihjeid oodatakse telefoninumbril: 503 5714.