"Menetluse käigus selgitatakse välja õnnetuse soodusasjaolud ning selleks on vaja üle kuulata erinevaid tunnistajaid, sealhulgas politseiametnikke," ütles Delfile Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Kukk.

Kuke sõnul võrreldakse tunnistajate ülekuulamistel antud ütlusi omavahel ja nii saadakse tervikpilt, mille alusel hinnang anda. "Menetluse käigus kogutud ütlusi enne menetluse lõppu me ei väljasta," lisas Kukk.

Kolmapäeval selgus, et traagilise avarii põhjustajal Madis Kruusmal oli õnnetuse hetkel veres 2,2 promilli, mis tähendab keskmist joovet. Politsei on kinnitanud, et õnnetusse sattunud BMW-s kontrolliti tol ööl "sportliku sõidustiili" tõttu eelnevalt kaks korda.

Esimesel korral ei olnud politsei sõnul roolis Kruusma, kell 4.44 toimunud kontrollimise ajal oli esialgsetel andmetel roolis siiski auto omanik. Üks Kruusma sõpradest väitis aga Õhtulehele, et roolis oli hoopis tema ja autot tol ööl politsei üldse kinni ei pidanudki.

Politsei versiooni järgi peeti õnnetusse sattunud BMW ööl vastu laupäeva kella kahe ja viie vahel kahel korral Haapsalu südalinnas kinni.

Õnnetus toimus Iveria-nimelise baari ees Ääsmäe–Haapsalu–Rohuküla maanteel hommikul kella 7 paiku, kui Madis Kruusma juhitud auto lisaks temale kolme noore mehe ja 15-aastasel tüdrukuga parklast välja sõitis, vastassuunavööndisse kihutas ja kohe pärast seda vastu tulnud veokiga kokku põrkas.