"Tulin just Võru poolt ja sõitsin Tartu suunal, kui paremalt (Ülenurme, Reola, Aardlapalu) teeotsast venis välja üks universaalkerega sõiduauto. Esialgu lootsin, et ta seiskub, aga ta venis aina edasi. Kui pidurile astusin, et mitte talle sisse sõita, siis läks mu auto külglibisemisse ning sõitsin sisse tema kõrval (seal, kust ta venimist alustas) väljasõitu Tartu suunale oodanud Volkswagen Sharanile," kirjeldab täbarasse olukorda sattunud mees.

"Toyota omanik, vaatamata telefoniga sehkendamisele, sai siiski nii palju gaasi anda, et sõitsin tema tagant läbi, kuid kahjuks pihta süütule kõrvalseisjale. Toyota roolis olnud ja telefoniga rääkinud naisterahvas sai ilmselgelt oma süüst aru, sest ta peatus eemal ja paremalt väljus veel keegi (ilmselt umbes 50aastane naine) ja helistas telefoniga. Lootsin ja lausa uskusin, et ta kutsub abi ja tulevad sündmuskohale tagasi, aga ilmselt instrueeriti neid hoopis telefonitsi, et nad lahkuks!"

"Hetkel on nii, et kui teda ei leita, siis minu auto kulud jäävad mulle ja olen veel süüdi ka, sest ühe avarii ärahoidmiseks tekitasin teise avarii. See inimene võiks aru saada, et ma päästsin tema elu, sest ei sõitnud tema uksest sisse! Selline aga on tänu!"

Lõuna prefektuuri pressiesindaja Maria Gonjak ütles Delfile, et 8. märtsil kell 14.15 sai politsei teate, et Ülenurme vallas Võru maantee-Aardla ristmikult liigub Võru poole sõiduauto Toyota, mis põhjustas liiklusõnnetuse ja lahkus sündmuskohalt. Esialgsetel andmetel sooritas Toyota juht kõrvalteelt vasakpööret ning sõitis ette Võru poolt lähenenud sõiduautole Opel. Otsasõidu vältimiseks Opeli juht pidurdas, kaotas sellega sõiduki üle juhitavuse ning sõitis otsa ristmikul väljasõitu oodanud sõiduautole Volkswagen. Toyota juht lahkus sündmuskohalt.

Kiirabi vaatas kohapeal liiklusõnnetuses osalenud inimesed üle, õnneks keegi meedikute abi ei vajanud. Liiklussündmuskohal häiritud ei olnud. Politsei edastas lahkunud sõiduki kirjelduse naabermaakondade patrullidele, kes aga esialgu sõidukit ei leidnud. Kõik juhtunu asjaolud on selgitamisel.

"Politsei tuletab meelde, et kui liiklusõnnetuses on inimesed viga saanud või on saanud kahjustusi kellegi vara, tuleb sellest viivitamatult hädaabinumbril teada anda. Kindlasti ei tohi sündmuspaigal sõidukeid liigutada või sündmuspaigalt lahkuda enne politsei saabumist. Sündmuskohalt võib lahkuda, kui politsei selleks loa annab. Sündmuskoha uurimisel on oluline, et politseile jääks sõidukite avariijärgne paigutus, mille põhjal uurida nende liikumissuunda, kiirust, pidurdusteekonda ja muid menetluses olulisi tõendeid."