Ööl vastu 18. aprilli kell 2.07 teatati politseile sissemurdmisest kauplusesse Viiratsi alevikus Sakala tänaval. Esialgsetel andmetel varastati alkohoolseid jooke.

Vaid paarkümmend minutit hiljem kell 2.20 teatati, et Tarvastu vallas Soe külas üritati sisse murda kauplusesse. Kuna varastel see ei õnnestunud, siis suundusid nad ilmselt teist kauplust otsima, kuna kell 3.18 sai politsei juba teate sissemurdmisest kauplusesse Ramsi alevikus. Esialgsetel andmetel varastati sealt alkohoolseid jooke ning tubakatooteid.

Sellega aga vargad ei rahuldunud, sest varahommikul kella 7.43 ajal sai politsei viimase teate, et öösel üritati Paistu alevikus sisse murda kauplusesse.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina sõnul on politseisse laekunud avalduste põhjal alustatud asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust.

"Praeguse seisuga ei ole kedagi kahtlustatavana üle kuulatud. Menetlused on algusjärgus, sel põhjusel on väljaselgitamisel tekitatud kahju suurus ning poodides signalisatsiooni olemasolu," ütles Kostina Delfile.

Viljandi politseijaoskonna juht Alvar Pähkel ütles, et vargus kauplusest on üheks enamlevinud varavastaseks kuriteoks. Kusjuures Pähkli sõnul on varguse toimepannud isikute tuvastamisel ning kuriteo asjaolude selgitamisel varasemalt palju abi olnud turvakaamera videotest.

Seega soovitab politsei kaupluseomanikel enda huvide kaitseks investeerida turvaseadmetesse ning mõistlik oleks kindlasti aegajalt üle kontrollida ka seadmete töökindlus. "Ei valvekaamerast ega signalisatsioonist ole kasu, kui need seadmed vajalikul hetkel tööle ei hakka," ütles Pähkel.