Süüdistuse järgi varastas 38-aastane Kalle ajavahemikul 19. jaanuarist kuni 23. jaanuarini Saaremaa kaubamajast kaheksal korral meeste riideid, eemaldades proovikabiinis turvaelemendid, pani riided endale selga ning kõndis poest välja. Viimane juhtum leidis kaubamajas aset 23. jaanuaril, kui Kalle talveriiete komplekti vargusega vahele jäi. Riietega proovikabiinist lahkunud meest märganud müüja teatas sellest turvatöötajale, kes purjus varga enne poest väljumist kinni pidas.

Jaanuari lõpus rääkis üks kuressaarlane Meie Maale, et päev enne mehe tabamist pakkusid kaks kahtlast tüüpi talle müüa tõenäoliselt kaubamajast varastatud jopest ja pükstest koosnevat suusakombinesooni. Linlane andnud info edasi ka politseile, kuid rohkem isikuid peale Kalle seoses riiete vargustega kohtu alla ei jõudnud.

Ülejäänud varguse episoodid kaubamajast tulid ilmsiks pärast seda, kui üks müüjatest avastas sussi seest kaks katkist turvaelementi ning sellest tingituna hakati turvakaamerate videosalvestisi läbi vaatama.

Vargustega tekitas Kalle Saaremaa tarbijate ühistu hinnangul 1093 euro suuruse kahju. Eile vaidles mees tsiviilhagi summale vastu, öeldes, et varguste toimepanemise ajal kehtis 40-protsendiline allahindlus.

“Seega palun sama palju kahjust maha võtta,” ütles Kalle kohtus. Saaremaa tarbijate ühistu esindaja sõnul saab allahindluse fikseerida ainult kassas, kust aga varas läbi ei läinud. Teatud toodetele kehtis kaubamajas allahindlus märtsi lõpuni, kuid täpselt millistele, seda STÜ esindaja öelda ei osanud.

Veel süüdistatakse Kallet 31. jaanuaril Rimist pooleliitrise viina Russkii Razmer varguses ja 11. veebruaril Maximast liitrise viina varguses. Maximas eemaldas ta pudelilt toiduriiulite vahel turvaelemendi ja toppis pudeli põue.

Lisaks süüdistatakse Kallet avalikku korda kaitsva isiku suhtes vägivalla kasutamises. Pärast seda, kui turvatöötaja tabas Kalle 19. veebruaril Maximast järjekordselt viinapudeli varguselt ja mehe turvaruumi toimetas ning ta põuest pudeli kätte sai, tungis Kalle turvatöötajale kallale.

Mees ise rääkis politseis ülekuulamisel, et turvatöötaja olevat tema suhtes üleolevalt käitunud. Kalle hakkas taguma turvaruumi ust, mille peale turvatöötaja teda rahustada püüdis. Ägestunud varas haaras turvatöötajal riietest kinni ja tõukas ta lauale pikali ning sealt edasi põrandale. Intsidendi käigus lõi turvatöötaja pea vastu seina ära. Teine turvatöötaja vajutas paanikanuppu. Kohale tulnud abivägi pidas varga kinni ning andis politseile üle.

Alates 22. veebruarist vahi all viibiv Kalle rääkis oma viimases sõnas, et pärast Soomes töötamist jäi tal palk saamata ja Saaremaale tulles tekkisid võlad, mistõttu otsustas vargile minna. Kalle on pidanud varem kaheksa korda kohtu ees seisma. Viimati karistas mullu detsembris Harju maakohus meest võimuesindaja solvamise eest kahekuulise vangistusega tingimisi poolteiseaastase katseajaga.