Kella 11 paiku kohaliku aja järgi, mil buss liikus kolmerealisel kiirteel, hakkasid möödasõitvad autod signaali andma ning näitama, et buss peab peatuma. “Bussijuhid avasid mootoriruumi, kust tuli leeke ja suitsu. Reisijatel paluti kiiresti bussist välja minna ning keegi tules viga ei saanud,” jutustab 20-aastane Andrei Vorobjov Postimehele.

Bussijuhid üritasid bussis olevate tulekustutitega tulest jagu saada, ühest möödasõitnud autost anti neile üks kustuti lisaks, kuid lõõmale suutsid lõpu teha siiski alles viie minutiga kohale kiirustanud tuletõrjujad. Seks ajaks oli buss juba tules hävinud.

Mõned inimesed kaotasid tules oma dokumendid.

Paljud reisijad kavatsevat Eurolinesi kaubamärgi all opereerivale MootorReisi AS-ile kahjunõuded esitada. Firma vaatab reisijate kaebused siiski läbi individuaalselt ning kollektiivne kaebus ei tule kõne alla.

Maksma peab ka kuni 10 000 eurot kiirtee sulgemise ning õnnetuspaiga koristamise eest, kuid seda teeb Ergo kindlustus.

Eurolinesi transpordiosakonna juhataja Rene Must rääkis, et ligi kahe miljoni kroonine Setra buss läheb mahakandmisele. Musta sõnul on firmal praegu tulekahju tekkepõhjusest kaks versiooni. “Tuli sai alguse kas sellest, et kellegi pagasis oli kergesti süttivaid materjale või sellest, et keegi suitsetas tualetis,” ütles Must.