Surmaga lõppenud tööõnnetus juhtus ajal, kui 45aastane mees remontis harvesteri Ponsse HS10 Cobra lõikepea andurit. „Põhjus võis olla, et lõikepea andur läks lühisesse ja harvester rakendus tööle,” selgitas juhtunut uuriv tööinspektsiooni tööinspektor Rein Nelis. „Lõikepea rullid ja noad rakenduvad momentaalselt ja tohutu jõuga. Mehe pea ja ülakeha jäid masinasse kinni ja töölerakendunud lõikepea tööorganid lömastasid töötaja pea.”

Samal metsalangil, kuid vaateulatusest väljaspool töötanud traktorist leidis hukkunu kell 17.15 ja helistas päästeametisse. Pealtnägija sõnul oli hukkunu leidmise ajal juba külm, ilmselt mõnd aega surnud olnud.

„Remonttööde puhul tuleb masin seisata ja ohutusabinõud tarvitusele võtta, et sarnaseid juhtumeid vältida,” rõhutas tööinspektor Rein Nelis.

Harvesterijuht oli OÜ Elford juhatuse liige ja ühtlasi oma firma ainus tööline.

Õnnetus juhtus Saaremaal Mustjala vallas Vanakubja külas raielangil.

Käesoleval aastal on Tööinspektsioonis registreeritud 1089 tööõnnetust ning veel täpsustamisel on 184 õnnetusjuhtumi asjaolud. Surmaga on lõppenud viis tööõnnetust, lisaks on veel selgitamisel kuue surmaga lõppenud õnnetusjuhtumi asjaolud.

Juhtunu osas algatas politsei kriminaalmenetluse.