17. augustil kell 16.13 sai häirekeskus teate veeõnnetusest Orissaares Illiku laiu läheduses. Teataja sõnul oli merele näha, et järelveetaval veetuubil istuvad kaks inimest ja nende ümber tiirutab tühjalt kaater.

Päästjad liikusid päästepaadiga umbes kilomeetri kaugusel kaldast asuvale sündmuskohale ning pidurdasid kaatri ja aitasid kannatanud veest välja. Esialgse info kohaselt olid tuubil istunud lapsed kukkunud lainetuse tõttu vette. Neid abistama kiirustanud täiskasvanust kaatrijuht tegi valearvestuse, mistõttu läks kaater kreeni ning juht ja kaatris viibinud teine reisija kukkusid vette. Kaatrijuhil ei olnud käe ümber mootori seiskamiseks vajalikku võru ja alus ei jäänud seetõttu seisma. Kaks inimest jäid tühjalt tiirutava kaatri piiramisrõngasse, teised pääsesid iseseisvalt kaldale. Lõbusõitu teinud lastel olid seljas päästevestid.

"Head inimesed! Tegemist on äärmiselt õnneliku õnnetusega, mis aga oleks võinud väga õnnetult lõppeda. Selle sündmuse näitel võib välja tuua päris mitu õppetundi," seisab Päästeameti teates. "Oma ohutuse tagamiseks peaksid päästeveste kandma kõik veele mistahes alusega minevad inimesed, ka täiskasvanud! Kui kaatri väljalülitamiseks on ettenähtud vastav võru, tuleks seda ka kasutada. Ilmselt eile kaatrit juhtinud inimene õpib sellest sündmusest ja paneb endale edaspidi alati võru ümber käe."

"Augustikuu jooksul on uppunud üheksa inimest! Ärge pange enda elu asjatult ohtu, eirates lihtsaid reegleid. Veel enam ei tohiks ohtu seada laste elusid!" paneb Päästeamet inimestele südamele.