Politsei teostas Tallinn-Narva maanteel liiklusjärelevalvet, kui nägid suurel kiirusel liikuvat sõidukit. Roolis olnud mees eiras peatumismärguannet ja seejärel üritas politsei eest ära põgeneda. Politseipatrull järgnes mehele ning pärast mõneminutilist tagaajamist sõiduki roolis olnud mees peatus. Kontrollimisel selgus, et 37-aastane mees juhtis sõiduautot Volvo V50 kriminaalses alkoholijoobes.

Märkimisväärne on see, et kahtlustataval ei ole kunagi juhtimisõigust olnud, ent sellele vaatamata lisaks laupäevasele juhtumile, juhtis ta ka 15. veebruaril kella 00.48 ajal samal maanteel sama sõidukit kiirusega 146 km/h ja oli samuti alkoholijoobes.

Kahtlustatav on varasemalt korduvalt kriminaalkorras karistatud, sealhulgas ka mootorsõiduki juhtimise eest joobeseisundis.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Sergei Listovi sõnul taotles ta mehe vahistamist, kuna selle inimese käitumine on ühiskonnale äärmiselt ohtlik. "Oma viimastest karistustest ei teinud ta õigeid järeldusi ning lühikese aja jooksul jätkas intensiivselt uute kuritegude toimepanemist," sõnas prokurör. "Ei tasu loota, et Eesti Vabariigis väljakuulutatud eriolukorra tõttu oleks kuidagi häiritud korra- ja õiguskaitseorganite töö, mistõttu jääksid kurjategijad karistamata. Just vastupidi, sel raskel ajal oleme seadnud endale prioriteediks tagada avalik kord ja ühiskonna turvalisus. Seetõttu suhtume sellistesse sündmustesse äärmiselt resoluutselt," lisas Listov.

Jõhvi politseijaoskonna patrullitalituse juht Lea Bärenson ütles, et tegemist on lisaks väga raskele rikkumisele ka väga hoolimatu ja mõtlematu käitumisega, millega seati tahtlikult ohtu nii ennast kui kõiki teisi liiklejaid. "Antud juhul lõppes selline sõit õnneks küll ilma liiklusõnnetuseta ning keegi viga ei saanud, kuid tagajärjed oleksid võinud olla sellisel teol väga rasked," ütles Bärenson.

"Nii alkoholijoobes sõiduki juhtimine kui ka suurel kiirusel sõitmine vähendavad nii juhi tähelepanuvõimet kui ka reageerimiskiirust. Seega iga väiksemgi reageerimist nõudev takistus liikluses, näiteks pahaaimamatult sõiduteed ületav jalakäija, võib endaga kaasa tuua väga kurvad tagajärjed. Seega ainult siis, kui oled roolis kaine ja pead kinni lubatud piirkiirusest, võid olla kindel, et oled omalt poolt teinud kõik, et nii sina kui teised liiklejad jõuaksid õhtuks turvaliselt koju," lisas patrullitalituse juht.

Viru ringkonnaprokuratuuri taotlusel ja Viru maakohtu loal võeti mees kuni kaheks kuuks vahi alla.