Laupäeva varahommikul kella 5 paiku sai politsei teate, et Tartus Pika tänava kortermajas kukkus inimene rõdult alla. Sündmust pealt näinud ning politseid informeerinud inimene rääkis korrakaitsjatele, et maja teise korruse rõdul kõndis ringi mees, kes muudkui ülespoole vaatas, kuniks ta rõdult selg ees alla prantsatas.

Kukkumist pealt näinud mees läks kiirelt asja uurima ning nägi rõdu all sama meest püsti tõusmas. Ta kloppis oma püksid mullast puhtaks ning kõndis tagasi majja ning läks kolmanda korruse korterisse.

Sündmuskohale saabunud politsei ja meedikud sisenesid korterisse, kus oli toimunud suurem pidu. Kõikjal korteris vedeles hulgaliselt erinevaid alkoholipudeleid. Korteri kontrollimisel leidsid politseinikud köögipõrandalt magamas ühe väsinud pidulise ja rõduga toast veel kaks napsist tukkujat. Rõduga toas maganud meestest üks vastas rõdult alla kukkunud isiku kirjeldustele, ka oli tema pea mullane ja riided porised.

Mullane 27-aastane mees ärkas politseinike jutu peale ning asus selgitama, mis temaga juhtus. Mehe sõnul oli ta läinud kolmanda korruse rõdu peale suitsu tegema ning helistama, kui ta järsku tasakaalu kaotas ning rõdult alla teise korruse rõdule prantsatas. Seal oli ta pingsalt vaadanud ülespoole, taas tasakaalu kaotanud ning siis juba teiselt korruselt alla maapinnale kukkunud. Kuna mees kukkudes vigastada ei saanud, oli ta püsti tõusnud, ennast puhtaks kloppinud ning tagasi majja sisenenud. Korterisse jõudes oli mitu kukkumist läbi elanud, väsinud ja napsine mees aga koheselt unne suikunud.

Meedikud vaatasid õnnelikult kukkunud mehe üle, osutasid talle esmaabi ning jätsid ta kodusele ravile.

Tartu patrullteenistuse välijuhi Jaan Mürgi sõnul on napsise peaga kortermaja rõdul kakerdamine riskantne ettevõtmine, millega inimesed väga lihtsal moel oma elu ohtu panevad. Eriti ohtlikuks muutub aga kõrgustes ning vähe turvalistes paikades askeldamine liigsuures koguses vägijookide tarvitamise tagajärjel, mil inimestel on kadunud enese alalhoiuinstinkt ja nad ei hinda ohtu enam adekvaatselt.