Põhja prefektuuri Ida jaoskonna juhi Valter Pärna sõnul möödus Robbie Williamsi kontsert Tallinna lauluväljakul politseile rahulikult ning suuremate vahejuhtumiteta.

"Kokku fikseerisime viis liiklusseaduse rikkumist, neist kahe puhul oli tegu kiiruse ületamisega. Ühtegi alkoholi tarvitanud sõidukijuhti politsei ei tuvastanud. Kontserdilt toimetati kainenema kaks isikut, vanematele anti üle ka üks joobes alaealine," ütles Pärna Delfile.

Samuti sai politsei paar tundi pärast kontserti teate 27-aastaselt mehelt, et kella 21 ajal tungis talle lauluväljakul kallale tundmatu mees.

"Muret tekitas korrakaitsjatele suur rahvamass, mis enne ja pärast kontserti liikuma hakkas. Nii jalakäijatel kui ka autojuhtidel tuli arvestada osaliselt muudetud liikluskorraldusega ning suure ajakuluga. Siiski möödus suurele rahvahulgale vaatamata kõik hästi ning ükski liikleja ohtu ei sattunud," lisas Pärna.

Haiglasse viidi kolm inimest

Turvafirma juhatuse liige ütles Delfile, et medjulgestus toimus koostöös Tallinna kiirabiga ning lihtsamad pöördumised said lahenduse esmaabi andjate juures ning raskemate juhtumitega tegeles kiirabi. Kokku viidi haiglasse kolm inimest, kaheksa inimest vajas turgurtust kohapeal olnud välihaiglas turgutatud ja kokku oli ca 70 lihtsamat juhtumit.

Kontsert ise möödus aga turvafirma esindaja sõnul üle ootuste rahulikult: kõik planeeritud tegevused toimisid, koostöö artisti esindajate ja korraldajatega sujus hästi, piletikontrolli süsteemid töötasid hästi ja rahvas tuli enamvähem õigeaegselt ning sabasid ei tekkinud.

"60 000 inimese pidu nõuab kõigilt reeglite täitmist, rahulikkust, aja varumist, mõistlikkust ja tolerantsust. Eile oli seda üle ootuste palju. Tavalisi ebapädevaid, hoolimatuid virisejaid oli väga vähe," lisas turvafirma esindaja.

Selliste suurürituste puhul soovitabki turvafirma esindaja edaspidigi varuda kindlasti eelkõige aega, olla mõistlikud ja sõbralik ning jälgida eelinformatsiooni.