Ringkonnakohus leidis, et halduskohtu otsus on seaduslik ja põhjendatud ning apellatsioonkaebuse väited ei anna otsuse tühistamiseks ja uue otsusega kaebuse rahuldamiseks alust, teatas kohtu pressiesindaja Delfile.

Vaidlustatud ettekirjutusega luges ERJK Stroomi rannahoone seinale riputatud plakati, mille eest oli tasunud Tallinna linn, Tammemäele tehtud keelatud annetuseks ja kohustas kaebajat tagastama see annetus Tallinna linnale. Ettekirjutuse kohaselt peab Tammemägi selle kepikõnnitreeringu reklaami eest linnale tagasi maksma 268,8 eurot.

Samuti pidi Tammemägi kõrvaldama puudused valimiskampaania aruandes ja esitama ERJK-le tõendid nende kohustuste täitmise kohta.

Karin Tammemäe esindaja advokaat Raiko Paas taotles apellatsioonis äielikult halduskohtu otsuse tühistamist ning uue otsuse tegemist, millega oleks omakorda täielikult tühistatud erakondade rahastamise järelevalve komisjoni 23. oktoobri 2014 ettekirjutus nr 48.

Samuti paluti jätta kõik menetluskulud erakondade rahastamise järelevalve komisjoni kanda.

Menetlusosaliste menetluskulud apellatsiooniastmes jäid nende endi kanda.

Otsus on jõustumata ja sellele võib esitada kassatsioonkaebuse hiljemalt 13. juunil.

Sarnase ettekirjutuse on saanud ka teised keskerakondlased: partei esimees Edgar Savisaar, abilinnapea Arvo Sarapuu, Priit Kutser ning Jaanus Mutli.

Kõige suurem summa neist oli linnajuhi ametist tagandatud Savisaarel, kes veebruari keskel tehtud ringkonnakohtu otsusega peab linnale tagasi maksma ligi 113 000 eurot.