Tartu maantee 14 kannatanuga suuravarii kannatanud kaebasid edasi kohtuotsuse, millega mõisteti õnnetuse põhjustajale Oliver Kobingile (õnnetuse põhjustamise ajal Gregor Kobing) vaid tingimisi vangistus.

"Kannatanud soovivad vaidlustada selles otsuses mõistetud karistuse, eelkõige selle osa, mis puudutab seda, et karistust üldse täitmisele ei pööratud. Kannatanud on endiselt seisukohal, et mingiks ajaks tuleb see inimene ühiskonnast eraldada. Samuti paluvad kannatanud anda ringkonnakohtule hinnangu, kas väljamõistetud hüvitised on õiglased ja kohtupraktikale vastavad, mis puudutab mittevaralist kahju," ütles kannatanute esindaja vandeadvokaat Indrek Sirk novembris.

Harju maakohus tunnistas Oliver Kobingi (23) süüdi mootorsõiduki juhi poolt liiklusnõuete rikkumises, kui sellega on ettevaatamatusest tekitatud mitmele inimesele raske tervisekahjustus ning mõistis talle karistuseks neljaaastase tingimisi vangistuse. Karistusest lahutati lühimenetluse tõttu kolmandiku võrra ja Kobingu kanda jääb kahe aasta ja kaheksa kuu pikkune tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga.

Kohus mõistis ühe kannatanu kasuks 18 000 euro suuruse valuraha, teise kasuks 14 000 eurot, kolmandale 5000 ja neljandale 8000 eurot. Tsiviilhagid peab Kobing hüvitama kolme aasta jooksul.