Parbusel jääb seni jõustumata kohtuotsuse alusel vanglas veeta veel kaks aastat, teised süüdimõistetud vabanesid vahi alt, kuna neile mõistetud karistused said kantud, vahendab ERRi uudisteportaal.

Ainsana ei pidanud teistega koos vangi minema ettevõtja Palusaar, kes oli oma karistuse juba eeluurimise ajal ära kandnud.

Harju maakohtu süüdimõistva kohtuotsuse vaidlustasid lisaks Parbusele (53) ka Peeter Palusaar (43), Aleksander Raide (63), Toivo Susi (56), Tõnu Korts (38), Elmar Sepp (53) ja Raivo Unt (50) ning juriidiliste isikutena Jüri Vilmsi Sihtkapital (pankrotis), Tallinna Farmaatsiatehase AS, AS Merko, OÜ Woody, OÜ Metsailu, OÜ Constancia, TLS Invest OÜ ja Kaupmehe Arenduse OÜ.

Harju maakohus karistas märtsi lõpus linnaametnikku Ivo Parbust pististe võtmise eest reaalse vanglakaristusega, ühtlasi määras kohus osaliselt reaalsed vanglakaristused ka Parbusega kuritegelikku koostööd teinud kohtualustele ning kõik eraisikutest süüdistatavad peale Peeter Palusaare vahistati otse kohtusaalis.

Süüdistuse järgi võttis Ivo Parbus 2007-2008 detailplaneeringute ja ehitusprojektide üle järelevalve teostamise eest linnaplaneerimise ametis inimestelt korduvalt pistist. Süüdistuse järgi sai ta raha ja kinkekaarte enda ja ka sihtasutuse Jüri Vilmsi Sihtkapital kasuks, kokku üle 950 000 krooni. Seppa süüdistati Jüri Vilmsi Sihtkapitali juhatuse liikmena Parbuse korduvale pistise võtmisele kihutamises ja sellele kaasaaitamises.

Ligi viis kuud Ivo Parbuse korduvale pistise võtmisele kihutamise ja sellele kaasaaitamise eest vangis istunud Elmar Sepp vabanes vanglast 29. augustil ning jätkab oma tööd AS Tallinna Soojus nõukogu esimehena.