Riigikohus leidis, et Trašanovi (56) kaitsja vandeadvokaadi vanemabi Otto Preemi teistmisavaldus ei ole põhjendatud ning ei võtnud seda arutusele, kirjutab ERR Uudised.

Mai keskel andis Tartu maakohus Trašanovile tema tervisliku seisundi tõttu vangi minekuks kaks kuud ajapikendust ning kohustas teda kuue kuu pikkust vangistust kandma minema 18. juulil.

Tänavu veebruaris jõustus Trašanovi, GoBusi juhatuse liikme Kalle Muru (43) ning AS-i GoBus ja selle juhatuse esimehe Aivo Pärna (42) ning GoBusi juhatuse liikme Valter Keisi (49) suhtes langetatud süüdimõistev kohtuotsus, kuna riigikohus ei võtnud nende advokaatide kaebusi arutusele.

Süüdistusakti järgi võttis Trašanov 2006. aasta suvel ja septembris Valga maavanemana GoBusi juhatuse liikmelt Murult kahel korral vastu kokku 50 000 krooni altkäemaksu, sõlmides vastutasuna Valga maavalitsuse nimel ebaseadusliku hankelepingu GoBusiga. Trašanov eiras Valga maakonna bussiliinide veo riigihanke tulemusi ning riigihangete seaduse nõudeid. Muru sai altkäemaksuks makstud raha GoBusi juhatuse esimehe Pärna korraldusel GoBusi juhatuse liikmelt Keisilt.

Lisaks võttis Trašanov süüdistuse järgi 2006. aasta märtsis ja detsembris ning 2007. aasta aprillis ja oktoobris Murult pistist kokku 120 000 kooni, mis Pärna korraldusel ja ühel korral ka Keisi kaasabil võeti GoBusi rahalistest vahenditest. Vastutasuks sõlmiti GoBusi omandusse kuuluvate OÜ Trakmani ning GoBusi ja Valga maavalitsuse vahel GoBusile soodsate tingimustega lepinguid või muudeti varem sõlmitud veolepinguid.