Veebruaris esitas Trašanov (56) riigikohtule individuaalse põhiseaduslikkuse järelevalve taotluse, milles märkis, et kohtud ei ole tema süüasja läbivaatamisel lahendanud sisuliselt tema esitatud põhiseaduslikkuse järelevalve taotlusi, vahendab ERR Uudised.

Trašanovi hinnangul rikkusid kohtud tema õigust põhiseaduslikkuse järelevalve küsimuse õiglasele kohtulikule arutamisele lähtudes Euroopa inimõiguste ja põhivabaduste kaitse konventsioonist.

Trašanov märkis, et olukord, kus on reguleerimata, kuidas kõrgemal riigiametnikul ja sealhulgas maavanemal on võimalik saavutada õiguskindlus oma võlaõiguslikest suhetest tulenevate õiguste ja kohustuste täitmisel, et talle ei tehta hiljem etteheiteid õigusrikkumises, on vastuoluline.

Põhiseaduslikkuse järelevalve kolleegium ei olnud temaga nõus ja märkis, et Trašanovil oli piisavalt tõhus võimalus oma põhiõigusi kaitsta juba toimunud ja jõustunud otsusega lõppenud kriminaalmenetluses, mistõttu tema esitatud individuaalne põhiseaduslikkuse järelevalve taotlus on sisuliselt kaebus maakohtu ja ringkonnakohtu otsuse ning riigikohtu menetlusse võtmata jätmise määruse peale.