Mullu augustis lõppenud kohtumenetluse ajal soovisid Kärbergid vabatahtlikult politseile välja anda tolleks hetkeks leidmata peidikud, kust leiti ja võeti ära kokku enam kui 10 kg fentanüüli sisaldavat pulbrit ja vedelikku ning enam kui 30 kg fentanüüli valmistamiseks vajalikku lähteainet NPP, mille osas alustas keskkriminaalpolitsei uue kriminaalasja.

Tuleval reedel eelistungiga algaval kohtuprotsessil on aga Kärbergidega kaassüüdistatavateks veel ka Vadim Skorkin ning jurist Indrek Repnau. Menetluse käigus kogutud tõendid osundasid, et osadesse peidikutesse peitis fentanüüli ja NPP Paul Kärbergi korraldusel just Skorkin ning jurist Repnaule on esitatud süüdistus selles, et vahendas kogutud tõendite alusel fentanüüli peitmise korraldusi Paul Kärbergi ja Skorkini vahel ning tagas ühe fentanüüli vahelao puutumatuse.

Repnau väitis Õhtulehele, et tema pole seadust rikkunud: "Mina täitsin kaitsjana oma tööülesandeid, aga nüüd esitati mulle selline süüdistus. Eks kohus arutab, mis sellest saab," kirjutab Õhtuleht.

Aastatagune kokkulepe

2017. aasta jaanuaris algas politseioperatsioon, mille tulemusena peeti vennad Kärbergid ulatuslikus narkoäris kahtlustatuna kinni. Kui Kärbergid teolt tabati, sai politsei kätte üle kolme kilogrammi fentanüüli. See on seni suurim kogus, mis Eestist korraga leitud.

Riigiprokurör Vahur Verte sõnul tuli kokkuleppemenetluse taotlus süüdistatavatelt, kes ta sõnul kahetsesid toimepandut ning soovisid igakülgselt menetlusele kaasa aidata. "Süüdistatavad loovutasid kokkulepetega vabatahtlikult riigile ligi 1,5 miljoni euro eest kriminaaltulu. Kõiki asjaolusid arvesse võttes asus prokuratuur seisukohale, et kriminaalasi on võimalik lahendada kokkuleppemenetluses," ütles Verte toona.

Prokuratuur taotles kohtult mõlemale süüdistatavale vastavalt kokkulepetele 7-aastat reaalset vangistust ja 1,5 miljoni eest kriminaaltulu konfiskeerimist, mis on Eestis rekordiline. Kohus kinnitaski kokkuleppe kaks nädalat hiljem.

Kuidas pandi proovile nende narkoäri paljastanud Leedu agent, saab lugeda siit ja milline oli Kärbergide eelmise kohtuprotsessi viimane vaatlus, saab lähemalt teada siit.